Slovenia Green in edinstvena doživetja Slovenije v letu 2022

Datum: 2. 2. 2022
Lokacija: Zoom

Vabljeni k vključitvi v Zeleno shemo slovenskega turizma!

V letošnjem letu bo objavljen poziv za edinstvena doživetja Slovenije (Slovenia Unique Experiences, SUE) in pozivi za vstop v Zeleno shemo slovenskega turizma (ZSST) ob tem bo organizirana spletna predstavitev.
Uvodoma se bo podrobneje orisal namen in postopek pridobitve znaka Slovenia Green ter se predstavili vsi mednarodni certifikati za ponudnike, na podlagi katerih se slednji lahko pridružijo ZSST. Nato bodo predstavljene spremembe in najpomembnejše točke poziva za edinstvena doživetja Slovenije.

Predstavitev pozivov bo potekala v sredo, 9. februarja 2022 ob 10. uri prek spletne platforme Zoom.

Za sodelovanje na dogodku je potrebna predhodna registracija, ki je mogoča na povezavi.

Program dogodka:

  • 10.00 – 10.30: Zakaj in kako se pridružiti družini Slovenia Green, Maša Klemenčič, STO
  • 10.30 – 11.10: Predstavitev trajnostnih in okoljskih znakov za ponudnike, Tina H. Zakonjšek, Zavod Tovarna trajnostnega turizma GoodPlace
  • 11.20 – 11:40: Poziv za edinstvena doživetja Slovenije, Morana Polovič, STO
  • 11.40 – 12:00: Predstavitev dveh edinstvenih doživetij iz zbirke SUE - Fish & Fly Trio, Matjaž Kuzma & Zeliščna čarovnija v Savinjski dolini, Maja Žerovnik & Amanda Kladnik

Pandemija Covid-19 je še poudarila pomen turizma, ki pri svojem razvoju upošteva naravno in družbeno dobrobit lokalnega okolja, ta vidik pa bo zagotovo ključen tudi pri pripravi nove nacionalne strategije razvoja turizma za obdobje 2022-2028. Vse navedeno še poudarja smiselnost obstoja ZSST kot krovne nacionalne platforme za trajnostno upravljanje destinacij in njihove turistične ponudbe, ter nadaljevanje promocije edinstvenih doživetij Slovenije. Turistični ponudniki in doživetja, ki jih ponujajo, so ključni za trajnostno delovanje destinacije in globalno promocijo Slovenije kot zelene države z odgovornim odnosom do okolja. Če želimo ta status obdržati, moramo gostom omogočiti obisk, ki bo naše vrednote odseval, to pa se začne pri ponudnikih – ti najbolj vplivajo na izkušnjo gostov v državi.

Smo TOP 3 destinacija v Evropi!