Spremljajte "online" prireditve

Spremljajte "online" prireditve

Vse prireditve zbrane na enem mestu!

Lutkovno gledališče Maribor

Lutkovno gledališče Maribor je skupaj s Televizijo Maribor RTV Slovenija omogočilo ogled posnetkov desetih lutkovnih predstav, ki so dostopni na portalu TV Slovenija.

Spremljajte Lutkovno gledališče Maribor tudi na Facebook strani.

Slovensko narodno gledališče

Udeležite se Gledališča na domu!

Spremljajte datume predstav na Facebook strani Drama SNG Maribor in Opera Balet SNG Maribor

Oglejte si predstave:

Aktualno:

 • Izbrane zgodbe Draga Jančarja od 8. maja 2020 na Facebook strani Drama SNG Maribor in Youtube kanalu SNG Maribor.

Narodni dom Maribor

Glasbeni klub Narodnega doma Maribor je digitalni prostor, kjer se ob glasbi in preko glasbe spoznavamo ter družimo. Skladbe izbirajo sodelavci in zaposleni Narodnega doma Maribor, na pa sprejemajo tudi predloge vseh, ki so jih pripravljeni deliti.

Vsako pesem naj spremlja kratko osebno sporočilo, vezano na doživljanje izbrane skladbe. Tovrstno druženje po eni strani predstavi posameznika, ki skladbo izbere, hkrati pa je iztočnica za pogovor in druženje med vsemi nami.

Udeležite se dogodka na Facebook-u Glasbeni klub Narodnega doma Maribor.
Dogodki potekajo vsak torek in četrtek ob 20. uri.

Koncerti:

Preverite koncerte v koledarju prireditev.

Pokrajinski muzej Maribor

 • MUZEJNICA MAMUT KAR DOMA
  Sami ali s pomočjo staršev skrbno preberite sestavek o življenju v ledeni dobi in dopolnite stavke na delovnem listu. Pravilni odgovori vam bodo razkrili danes že izumrlo ledenodobno žival. Številko ob pravilnem odgovoru poiščite na risbi in polje pobarvajte. Lahko se držite priporočenih barv ali pa pobarvate po svoje.. Svoje izdelke fotografirajte in nam jih pošljite na našo Facebook stran ali pa na .
  Termin: V teku na spletni strani muzeja, na FB strani muzeja.
  Linki: Pokrajinski muzej Maribor - Muzejnica, Facebook stran Pokrajinski Muzej Maribor, Facebook stran Muzejnica Pokrajinskega muzeja Maribor

 

 • MUZEJNICA PORTRET MEŠČANSTVA KAR DOMA
  Otroci sami ali s pomočjo staršev in drugih družinskih članov izberite portret meščana z naše razstave in ga poizkusite poustvariti. V omari poiščite podobna oblačila, pomagate si lahko tudi z rjuhami, brisačami, skratka z vsem kar se vam zdi uporabno. Poskusite si narediti podobno pričesko, lahko uporabite tudi lasulje, ki so vam ostale od pusta. Bodite kreativni. Ne pozabite na nakit, rekvizite, kot so rože, ter scensko ozadje! Svoje izdelke fotografirajte in nam jih pošljite na našo Facebook stran  ali pa na .
  Termin: V teku na spletni strani muzeja, na FB strani muzeja.
  Linki: Pokrajinski muzej Maribor - MuzejnicaFacebook stran Pokrajinski Muzej Maribor, Facebook stran Muzejnica Pokrajinskega muzeja Maribor

 

 • VELIKE STVARITVE MALIH MOJSTROV 2020: GRAD – ZAKLAD
  V PoMuM smo letos razširili povabilo k sodelovanju v tradicionalnem projektu Velike stvaritve malih mojstrov tudi na posamezne osnovnošolce. V središče zanimanja postavljamo oblikovanje nekoč in danes. Osnovnošolce vabimo, da se kot oblikovalci preizkusijo v oblikovanju logotipa za otroški muzej. Vabimo jih torej, da narišejo znak s katerim bi po njihovem najbolje označili muzej, namenjen otrokom. Ko se bodo naša življenja spet vrnila v ustaljene tirnice, bomo v muzeju postavili tudi realno razstavo vseh tistih del, ki nam jih boste takrat posredovali v fizični obliki. Zato prosimo, da učenci originalne risbe ohranijo in jih na hrbtni strani opremijo  z naslednjimi podatki: -ime in priimek, razred, ime šole, ime in priimek mentorja/mentorice. Svoje izdelke fotografirajo in pošljejo na našo Facebook stran  ali pa na pedagogika-muzej@museum-mb.si.
  Termin: V teku na spletni strani muzeja, na FB strani muzeja.
  Linki: Pokrajinski muzej Maribor - Velike stvaritve malih mojstrov 2020: GRAD – ZAKLADFacebook stran Pokrajinski Muzej Maribor, Facebook stran Muzejnica Pokrajinskega muzeja Maribor

 

 • VIRTUALNA RAZSTAVA – VERJAMEM. TOREJ SEM.
  Torej sem. Je mednarodni, medinstitucionalni, med-/nadideološki, nenehno rastoči projekt, ki je življenjski prostor našel na medmrežju, enem od vzporednih svetov sodobnega človeka. Vsak od nas nosi v sebi zrno vere – v boga, v dobre vile in angele, v demone, v naravo, v nebesne pojave, v nič. Ker verjamemo, smo..
  Termin: V teku na spletni strani muzeja
  Link: Pokrajinski muzej Maribor - Virtualna razstava

Umetnostna galerija Maribor

V času, ko fizični obisk razstav in galerije ni mogoč Umetnostna galerija Maribor obiskovalce vabi, da jih lahko spremljate na družbenih omrežjih Instagramu (ugm_maribor)  in Facebooku na katerih dnevno objavljajo številne umetniške članke in druge umetniške vsebine.
Ogledate si lahko njihov YouTube kanal, kjer so naloženi razni video posnetki pogovorov z umetniki, performansi in druge zanimive vsebine iz preteklosti. Vabijo tudi k obisku UGM spletni strani , kjer se nahajajo najnovejše novice o načrtovanih razstavah v UGM, UGM Studiu, UGM Kabinetu in UGM Šopu, kakor tudi arhiv številnih dogodkov, kot so predavanja, okrogle mize ter ustvarjalnice za otroke in starejše, ki so jih v galeriji izvedli.

 • HUDA MRAVLJICA NA OBISKU
  Na spletni strani so lansirali nov virtualni program za otroke, Huda mravljica na obisku. Vsak teden pripravljajo likovne naloge/igre za otroke, ki jih lahko vsakdo izvaja doma. Izhodišče so umetniška dela. Huda mravljica je maskota UGM, pesem Huda mravljica je namreč napisal prvi direktor UGM Branko Rudolf. Tedenske naloge za otroke se bodo lahko prejemale z naročilom preko našega tedenskega novičnika. Spremlja se ga lahko tudi preko naše spletne strani.

 • OSTAJAMO DOMA Z ZBIRKO UGM
  Dokler ogled umetnin v živo ni mogoč, na spletni strani vsak dan izpostavljamo eno umetnino iz načrtovane razstave 100+ del iz Zbirke UGM. Razkrili bomo zgodbe mojstrov in mojstric iz Zbirke UGM, med drugim slikarjev Ivane Kobilce, Ivana Groharja, Riharda Jakopiča, Zorana Mušiča, kiparjev Dragice Čadež, Stojana Batiča, Slavka Tihca, fotografov Zore Plešnar, Stojana Kerblerja, ilustratorke Petre Varl in mnogih drugih.
  Link: Umetnostna galerija Maribor - dogodki 

 • VIRTUALNE LEGENDE / IZ NAŠIH ZBIRK – IVAN KOS
  Vabljeni, da do Zbirke UGM dostopate digitalno na www.museums.si. Na spletni strani je na ogled virtualna razstava o življenju in delu umetnika Ivana Kosa, ki ponuja 30 predstavitvenih opisov umetniških del avtorja iz Zbirke UGM. Projekt, poimenovan Virtualne legende, je nastal v petmesečnem sodelovanju med študenti in mentorji umetnostne zgodovine, pravodoslovja in medijskih komunikacij na Univerzi v Mariboru, delovnimi mentorji iz Umetnostne galerije Maribor ter podjetjem Semantika.
  Link: Umetnostna galerija Maribor - virtualne razstave 
 • SPOZNAJ UMETNIKA
  Za ljubitelje in ljubiteljice umetnosti smo v UGM pripravili serijo kratkih intervjujev, v kateri bomo vsak teden predstavili kreativni um umetnika ali umetnice na slovenski umetniški sceni. Spoznali boste lahko Meto Grgurevič, Borisa Bejo, Andreja Brumna Čopa, RokaVilčnika, Janjo Kosi, Miri Strnad in mnoge druge. Začenjamo s Tadejem Vaukmanom (r. 1984), neodvisnim umetnikom in fotografom.
  Link: Umetnostna galerija Maribor - spoznaj umetnika

fotoklub Maribor

Zveza prijateljev mladine Maribor

ZPM Maribor ponujajo ideje za preživljanje prostega časa doma – ustvarjalne delavnice, izzivi, igre, pravljice, navdihujoči videi in še kaj …

Spremljajte objave Zveze prijateljev mladine Maribor na Facebook strani.

Delavnice:

Muzej narodne osvoboditve Maribor

 • Pajkov ples
  Pajkov ples je bil nekoč elitni dogodek, pomenil je to, kar je Opernball za Dunaj. Pokazale so se toalete, predvsem pa so se pokazali ljudje, videli so in dali so se videti. Bilo je srečanje tekstilcev z mednarodnimi partnerji in partnerji iz Jugoslavije. Veselili so se, saj so se imeli tudi česa veseliti, tako da je bil to zagotovo dogodek, s katerim je mesto živelo, predvsem pa je z njim živela tekstilna industrija.
 • Kamen ob kamen
  "Uroš muzejski" in Marko Soršak Soki sta pripravila kratkočasnico za mlade in manj mlade. Kako lepše preživeti dneve v izolaciji ali tudi drugače :)
 • Žabice za zabavo
  Ste doma in ne veste, kaj bi počeli z otroci? Naš kustos pedagog Uroš Dokl je za vas pripravil kratka navodila. Pridružite se nam!
 • Online razstave

Mladinski kulturni center Maribor

VIRTUALNA PONUDBA:

 • E-objave, MladE-objave in Videopoezija MKC ČRke (literatura)
  Pod okriljem MKC Črke imamo vztrajno rastoči nabor poezije in literature tako uveljavljenih kot tudi mladih, še neuveljavljenih slovenskih in tujih umetnic ter umetnikov. V sekcijah E-objave (https://mkc.si/e-objave) in MladE-objave (https://mkc.si/mlade-objave) so objavljene številne pesmi in odlomki, ki se lahko delijo med uporabnike. Prav tako redno objavljamo nove in stare Videopoezije (https://mkc.si/videopoezija) v katerih svoje ustvarjanje združujejo literarni umetniki ter animatorji in režiserji.
 • Spletna galerija Web Nox
  Pod okriljem galerije Media Nox nastaja in živi tudi spletna galerija Web Nox (http://www.medianox.org/web-nox), kjer objavljamo aktualna dela mladih slovenskih vizualnih umetnic in umetnikov. Spletna galerija obratuje že pod tretjo kuratorico Petro Čeh, in je bogato založena z zanimivimi vsebinami.
 • Medkulturni blog
  Pod okriljem projekta Središče medkulturnega dialoga na MKC Maribor redno pripravljamo in objavljamo Medkulturni blog (https://mkc.si/aktualno-ostalo/category/Medkulturni+blog), v sklopu katerega objavljamo intervjuje in pogovore z ljudmi iz vsega sveta, ki so se odločili preseliti in življenje nadaljevati v Mariboru. Sekcija vključuje sogovornike iz vsega sveta, vsakih nekaj tednov pa dodamo pogovor z novim sogovornikom/co.
 • Bralni klub MKC Črke
  Z uvedbo samoizolacije smo na MKC Črki ponovno aktivirali bralni klub (https://mkc.si/koledar/2020/4/7/bralni-klub-sarival-sosic-starec-in-jaz), kjer bomo čez videokonference pod vodstvom pisateljice in pesnice Tonje Jelen prebirali in debatirali o zanimivih slovenskih in tujih knjižjih delih. Prvi videosestanek bo potekal prav danes, v nadaljevanju pa vas lahko sproti obveščamo z novimi deli in aktivnostmi.
 • Spletni mladinski center MKC Maribor
  S prihodnjim tednom bomo s pomočjo aplikacije Discord vzpostavili prvi digitalni mladinski center pod okriljem zavoda, kjer se bodo mladi lahko družili, izmenjevali zanimive informacije in povezave, iskali družbo, se posvetovali z nami in drugimi strokovnimi sodelavci na področju mladine, ipd. Aktivnost je trenutno še v fazi priprave, ampak načrtujemo, da bo s prihodnjim tednom že pričela z delovanjem.

DIGITALNI LITERARNI DOGODEK:

 • 12. 5. ob 19.00-21.00: Majski spletni Ožuljeni jezik z Borutom Gombačem
  MKC Maribor in društvo Slam zverine bosta čez spletno platformo Zoom v živo gostila slovenske slamerje in slamerke ter literarnega gosta Boruta Gombača, občinstvo pa bo lahko nastope spremljalo preko MKC-jevega YouTube kanala in glasovalo za pesnice in pesnike, katerih nastopi se jim bodo zdeli najbolj uspešni in posrečeni.
  Več informacij:  MKC Maribor - Majski spletni Ožuljeni jezik z Borutom Gombačem
  Link: Youtube stran MKC Maribor