Martinovanje v Mariboru

Martinovanje je praznik, ki ga v Mariboru skupaj praznuje do 20.000 ljudi.

Največja Martinova zabava na največjem slovenskem trgu

Martinovanje v Mariboru je največje enodnevno javno martinovanje v Sloveniji, ko se v štajerski prestolnici zbere tudi 20.000 tisoč obiskovalcev iz Slovenije in tujine. Poklon jeseni in veselo druženje na Trgu Leona Štuklja spremljata bogat kulturno-zabavni program ter seveda tradicionalna vinsko-kulinarična ponudba.
 
Sprevod "Zahvala jeseni"
Martinovanje v mestnem središču obogatimo s prihodom vinskih kraljic, bračev, folkloristov, kmečkih žena, splavarjev ter predstavnikov vinskih redov in bratovščin, ki obhodijo mestno jedro, s seboj pa prinesejo jesenske pridelke in dobrote, da se tako na simbolni način zahvalijo jeseni.
 
Domača kulinarika in vinske pokušine
Pridružite se Mariborčanom in okoliškim prebivalcem ob svečanem krstu mošta. Zabavajte se v družbi številnih priznanih glasbenikov in glasbenih ansamblov. Pokušajte jedačo in pijačo, ki jo na številnih stojnicah ponujajo vinogradniki in vinarji, turistične kmetije in drugi gostinci.
 
V čast sv. Martinu in Stari trti
Prireditev ob svetem Martinu, svetniku, ki mošt spremeni v vino, pomeni simboličen zaključek vsega vinogradnikovega prizadevanja.

Martinovanje v Mariboru je del projekta Evropska gastronomska regija 2021.