Kulinarični pohod po Pohorju

Kulinarični pohod po Pohorju

Doživite pristno kulinariko na Pohorju.

Kulinarični pohod po Pohorju se bo pričel pri zgornji postaji Pohorske vzpenjače na Bellevueju, kjer nas bo pozdravil vodnik in nas najprej popeljal mimo cerkve sv. Bolfenka, razglednega stolpa in vse do Ruške koče na Arehu. Tukaj nas bodo pogostili s tradicionalno pohorsko jedjo pohorski pisker. Po kosilu si bomo ogledali bližnjo cerkev Sv. Areha, kjer se nahaja marmorna nagrobna plošča prvega štajerskega vojvode in zadnjega Traungauca Otokarja IV., ki jo umetnostni zgodovinarji datirajo v sredino 13. stoletja. Od tukaj bomo pohod nadaljevali do hotela Zarja, kjer nas bodo pričakali z izvirno kulinarično mojstrovino s pohorskimi gobami. Sledijo spust do planinskega doma Jelka ter mamljivi okusi pohorske bunke in divjačinske salame. Medtem bo iz bližnjega hotela Tisa že zadišala znamenita sladica – pohorska omleta. Pot do izhodišča izleta bo tako v znamenju težke odločitve, katera od izvrstnih pohorskih jedi nas je najbolj navdušila.

V ceno je vključeno: vodenje, degustacijske porcije pohorskega piskra, jedi z gobicami, pohorske bunke, divjačinske salame in pohorske omlete.

V ceno ni vključeno: Pohorska vzpenjača, prevoz na Pohorje (organizator lahko za doplačilo uredi prevoz), pijače ob degustacijah, drugi osebni stroški.

Obvezna oprema: udobna pohodniška obutev

Program se izvede pri najmanjšem število oseb: min. 8, max. 30

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa!