Srečanje z glino

Srečanje z glino

Izobraževalna doživljajska delavnica, ki skozi predstavitev lončarskih izdelkov in načina njihove izdelave udeležencem približa našo nesnovno kulturno dediščino, rokodelske veščine in naravni lokalni material – glino.

Doživljajska delavnica

Podajte se na pot z Mineralčkom, ki vas popelje v spoznavanje gline kot univerzalnega naravnega materiala, njenih zakonitosti in neskončnih možnosti. S tehniko odpiranja iz polnega volumna vas povabimo v svet primarne ustvarjalnosti, kjer prijem in stisk roke ustvarjata želeno obliko, izdelek.

Dodelavi in okrasitvi nastale umetnine sledi predstavitev tradicionalnega vrtenja na lončarskem vretenu. Ko ob pomoči mentorice zalepite kepo gline v center in se lotite oblikovanja svoje prve vrtenine, zlahka izklopite šum vsakdana. Z rokami umirjeno ponavljate gibe, um usmerite v eno točko in komponenta časa izgine. Pogled na končni izdelek, ki je plod vašega lastnega truda, vas napolni z občutkom zmagoslavja in osebnega zadovoljstva.

Ko vam razložimo naslednje korake v tehnološkem procesu (sušenje, žganje, glaziranje), se odločite, kako izdelke dokončamo. Ob doplačilu jih tudi glaziramo in dostavimo. Pospremimo vas po razstavi sodobne keramike in vam predstavimo izdelke s certifikatom Naše najboljše.

Za piko na i vam v naši keramični posodi postrežemo izvirno sladico ali izbrano pijačo. Posodo odnesete s sabo kot spomin na srečanje z glino.

Število oseb: do 8 oseb

Cena:

  • 1 oseba: 115,00 €  
  • 2–3 osebe: 95,00 € / osebo
  • 4–5 oseb: 80,00 € / osebo
  • 6–8 oseb: 70,00 € / osebo

Popusti:

  • Upokojenci, dijaki in študenti: - 10 %
  • Otroci do 14 let: - 50 %

Produkt je možno kupiti skozi celo leto.
Doživetje je treba kupiti vsaj dva dni pred izvedbo. 

Smo TOP 3 destinacija v Evropi!