Splavarjenje po reki Dravi

Splavarjenje po reki Dravi

Podoživite tradicijo splavarjenja po reki Dravi.

Želite doživeti splavarsko dogodivščino na Dravi?

Doživite ostanke bogate splavarske tradicije! Pustite “flosarjem” in “flosarskim frajlam”, da vam med plovbo po reki Dravi pričarajo čarobnost tega nekoč zelo spoštovanega poklica. Splavarjenje po reki Dravi bo zaradi njihove pozitivne naravnanosti do življenja in kulinaričnih specialitet za vedno ostalo v vašem spominu. Prav mariborski splavarji so tisti, ki vas lahko popeljejo z najbolj avtohtonim splavom v Sloveniji. 

Plovba se začne v Koblarjevem zalivu, konča pa na Lentu (po želji je lahko vožnja tudi krožna s pričetkom in zaključkom na Lentu). Vožnja s splavom po Dravi ponudi obiskovalcu tudi povsem nov pogled na mesto. Za veselo razpoloženje ob domači glasbi poskrbi Splavarski trio, udeleženci pa so deležni izvrstnih tradicionalnih kulinaričnih dobrot. Navada je, da eden od obiskovalcev doživi tudi pravi splavarski krst.

Po pristanku vam poleg znamenitosti na mariborskem Lentu priporočamo še sprehod po splavarski učni poti. Pot se začne pri Hiši Stare trte, vodi mimo obrambnih stolpov in čez nabrežje starega Lenta vse do Mariborskega otoka. Na poti boste spoznali izjemno etnološko dediščino in tradicijo mesta Maribor ter celotne Dravske doline.

Informacije: