Podzemni rovi - Cona Tezno

Podzemni rovi - Cona Tezno

Cona Tezno vas vabi v podzemne rove.

Raziščite podzemne rove, ki vas bodo popeljali skozi zgodovino

Pomembna dediščina Cone Tezno so tudi podzemni rovi, ki so jih leta 1943 zaradi nevarnosti zračnih napadov zaveznikov začeli graditi predvidljivi Nemci. Na globini 15 metrov pod površjem je nastalo 8.512 kvadratnih metrov podzemnih hodnikov. Rovi bi kot rezervna lokacija omogočali nemoteno nadaljevanje proizvodnje ob vse pogostejših napadih na tovarno.

V vodenem ogledu boste videli kratko fotografsko razstavo, sprehodili se boste po rovih, dva lika vas bosta popeljala skozi zgodbo vojnih proizvodnih rovov, doživeli boste TAM in Poslovno cono Tezno. Ogled traja dobro uro. Če bi se tudi sami radi spustili v rove, ki so preživeli bombardiranje, vojno, TAM in še marsikaj, se nam pridružite.

Ogled je možen vsako soboto ob 16.00 in nedeljo ob 10.00. Skupina naj ne bi štela več kot 30 oseb.

Posamezniki do 30 oseb Organizirane skupine nad 15 oseb Otroci do 6. leta
10,00 EUR 8,00 EUR brezplačno

Oprema:
Opremimo vas s čeladami in s svetilkami. Ne pozabite na primerno nepremočljivo obutev (gležnjarji, višji pohodni čevlji) in primerna oblačila. Prehoditi je potrebno tudi 90 stopnic, da se spustimo 15 m pod površje.

Lokacija
Zbirno mesto je ob Perhavčevi cesti, greste ravno skozi edine semaforje v Coni Tezno, za prvo halo na levi strani zavijete levo na dvorišče (pred podjetjem Messer). Seveda, če se v Cono Tezno pripeljete s Ptujske ceste, kjer v cono vstopite v križišču med Hoferjem in Lidlom. Parkirate lahko za kotlovnico, pri semaforjih levo, kjer se na levi strani nahaja večje parkirišče.