Apiroutes: Navdih Štajerske

Apiroutes: Navdih Štajerske

Štajerska – zelena in gričevnata vinorodna pokrajina, bogata s tradicijo, folkloro in kulturno dediščino.

1-dnevni ogled: Pravljica vina in medu

Maribor in njegovo staro mestno jedro vas bosta očarala s kulturnimi in zgodovinskimi znamenitostmi ter s toplo gostoljubnostjo Mariborčanov. Vzemite si čas in odkrijte najbolj privlačne kotičke našega mesta: čudoviti mestni trgi z znanimi stavbami, Lent z najstarejšo vinsko trto na svetu, Mestni trg s tremi ribniki in Piramida ... V majhne ulice vabijo številne kavarne in čajnice, kjer lahko polni doživetij zaključite ogled znamenitosti po mestu in poklepetate s prijatelji. V Hiši stare trte lahko obiskovalci obiščejo vinoteko in prostor za pokušino vrhunskih vin Mariborske podregije ter trgovino s spominki, kjer prodajajo slastno slovensko čokolado.

Obisk Posestva Meranovo pod Pohorjem, ki je znano po tem, da je nadvojvoda Janez, vnuk Marije Terezije, tam posadil nove sorte vinske trte. Posestvo Meranovo danes deluje pod vodstvom Fakultete za biosistemske vede in kmetijstvo. Je popoln kraj za neverjetne razglede na mesto Maribor in zeleno okolico. Priložnost za okušanje slastne svinjine s kozicami in vrhunskih vin. Morate poskusiti tudi njihovo hišno vino, imenovano po nadvojvodi Janezu.

Obiščite zeliščno in čebelarsko kmetijo v neokrnjeni naravi. Sprehodite se skozi njihove medene vrtove. Predstavitev nekaterih zelišč in njihovih vplivov na človeško telo. Zaključimo s postrežbo čaja in okusnih domačih dobrot. Obisk avtentičnega slovenskega čebelnjaka, ki nudi vdihavanje zraka iz panjev.

 

V ceno je vključeno: strokovno vodenje v angleškem jeziku, pokušino vina v Stari trti, kosilo na Posestvu Meranovo, obisk zeliščne in čebelarske kmetije, vključno z domačimi izdelki, organizacijo in pomočjo.