Maribor: Raj za ljubitelje vina - 2 dni

Maribor: Raj za ljubitelje vina - 2 dni

Vabljeni na nepozabno doživetje.

Raj za ljubitelje vina

  1. DAN: Jutranje srečanje z lokalnim vodnikom na Lentu pred Hišo Stare trte. Priznana starost žametovke oz. modre kavčine je več kot 400 let, kar ji je zagotovilo mesto v Guinnessovi knjigi rekordov, kot najstarejšo žlahtno trto, ki še vedno obrodi. Degustacija treh vrst vina v Hiši Stare trte. Sprehod boste nadaljevali do Glavnega trga, kjer si boste ogledali mestno hišo, kužno znamenje in več starih mestnih hiš. Pot boste nadaljevali po najbolj živahni ulici – Poštni ulici do Slomškovega trga, kjer stoji stolnica sv. Janeza Krstnika, kip Antona Martina Slomška, Pošta Slovenije, Univerza v Mariboru, Slovensko narodno gledališče. Nato se boste sprehodili po Slovenski ulici do mestnega gradu, kjer je danes pokrajinski muzej. Kosilo. Obisk ene največjih kleti v srednji Evropi – Vinagove kleti. Sledi voden ogled in degustacija vina. Po degustaciji se boste sprehodili skozi mariborsko dnevno sobo – trg Leona Štuklja do Židovske ulice, kjer stoji najstarejša sinagoga v južni Evropi. Na vas bo čakal že avtobus, ki vas bo popeljal do vznožja Pohorja. Vožnja z vzpenjačo na vrh Pohorja. Kratek sprehod. Vrnitev v dolino. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.
  2. DAN: Zajtrk. Vožnja do Svečine, kjer se boste na vinogradniški kmetiji slikali s srcem med vinogradi v ozadju. Postregli vam bodo še s kozarcem vina. Sledi vožnja do Šentilja, do regionalnega turističnega centra, kjer si boste ogledali stalno razstavo fosilov in izkopanin najdenih na tem območju. Naslednja postaja bo brod na reki Muri. Več kot 150 let povezuje murine bregove in je danes le še eden od štirih brodov, ki so še v uporabi. Na brodu vam bodo domačinke iz zeliščarskega društva predstavile zeliščne čaje. Degustacija čajev. Vožnja do etnografskega muzeja Methansova hiša, kjer vam bo domačin z veseljem razkazal muzej in razložil uporabo določenih predmetov. Vožnja do Vinogradništva Kauran, kjer vam bodo postregli s kosilom. Po kosilu sledi še degustacija v vinski kleti. Vožnja do Maribora.

Cena vključuje: Prevoz 1. Dan: Maribor Center – Pohorska vzpenjača – Hotel, avtobusni prevoz 2. Dan: Maribor – Šentilj – Sladki Vrh – Maribor, 1 polpenzion v hotelu 4* v mestu ali bližnji okolici, 2 x kosilo, Degustacijo vina (Hiša stare trte – 3 vzorci, Vinagova klet – 2 vzorca, Kmetija Dreisiebner – 1 vzorec, vinarstvo Kauran – 5 vzorcev), vožnja z vzpenjačo, vožnja z brodom, degustacija čajev, vstopnina v etnološki muzej, ogled razstave v RTS Šentilj, vodenje/spremstvo in organizacijo izleta, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov.

Avtobusni transfer do Maribora ni vključen v ceno.