E2RD galerija

E2RD galerija

Butična galerija z unikatnim nakitom.

Privoščite si unikaten kos nakita

Bojana Kovačič Zemljič, drzna kreativka in avtorica unikatnega nakita E2RD, je lastnica E2RD galerije v središču Maribora, kjer ustvarja in oblikuje, v svoji galeriji pa gosti tudi umetnike sodobne umetnosti ter njihova dela.

Pri delu uresničuje svoj domišljijski svet, v katerega pa prijazno vabi tudi kreativce različnih profilov, njene kolekcije so načrtovane, odležane v beležkah. So avtorsko zastavljeni projekti, kjer ni nič prepuščeno naključju. Vsaka barva, vsak detajl je izbran in mora »stati na mestu«. Bojana pravi, da moraš za oblikovanje nakita najprej slišati svoje misli, začutiti preblisk, zatem pa voditi prste, roke. v njenih “mislečih rokah” je vse njeno čutenje, strast, kultura in karakter - E2RD nakit ima zatorej zvedavo in srečno dušo in to je tisto, kar dela kolekcije edinstvene.

Njena največja oblikovalska izkušnja je bilo sodelovanje pri snemanju hollywoodskega filma o jazz pevki Nini Simone, kjer Zoe Saldana v filmu Nina (2016) nosi E2RD nakit.   

Linija E2RD GOLD

E2RD GoLD je ekskluzivna linija nakita, mojstrsko zasnovana, oblikovana in izdelana v Sloveniji. Linija se ponaša s prestižnimi uhani, izdelanimi v majhni seriji z ročno vstavljenimi diamanti. Eleganca in estetska dovršenost sta rezultat kreativnega in mojstrskega sodelovanja med oblikovalko Bojano Kovačič Zemljič in strokovnjaki za tehnologijo in materiale iz lokalne Zlatarne. Obe kolekciji, VENERA in GINKGO, sta certificirani in izdelani iz 4 različnih vrst zlata: rumenega, belega, rdečega in črnega v kombinaciji z diamanti.

VENERA

Kolekcija Venera je zasnovana na stoletja starem izročilu klekljanja idrijske čipke - slovenske kulturne dediščine. Rokodelska perfekcija je nadgrajena z elegantnim, prečiščenim dizajnom, vrhunsko tehnologijo in najžlahtnejšimi materiali. Za ambasadorko kolekcije Venera smo izbrali glasbenico Vesno Zornik, vokalistko glasbene skupine Katalena, ki s svojo glasbo in besedili pooseblja do perfekcije posodobljeno slovensko ljudsko izročilo, s svojo karizmo, originalnostjo in pristopom pa iskri tudi filozofijo znamke E2RD.

»Odstiram vrata zaprašenih omar spomina in v njih iščem starodavne zaklade. Starodavne pesmi in starodavne oblike znova zares zasijejo šele v kombinaciji s tankočutnim sodobnim prijemom. Vse to pooseblja E2RDova linija Venera. Moč je skrita v vsakem prehojenem koraku." (Vesna Zornik)

GINKO

Ginkgo biloba je milijone let star list, ujet v ušesni okrasek. Je sonce na ušesu. Motiv za oblikovanje kolekcije je fascinacija nad intenzivno zelenimi listi v obliki pahljače na pomlad in čarobnost bleščečih zlato-rumenih okraskov na košatih drevesnih krošnjah v jeseni. Kolekcija izžareva samozavest in optimizem. oblikovana je z elegantno natančnostjo, ki še dodatno poudari lepoto in moč ginkovega lista ter njegovo brezčasnost.

Med 13. in 19. marcem 2022 bo Bojana Kovačič Zemljič svojo novo linijo E2RD GoLD predstavljala v slovenskem paviljonu na svetovni razstavi EXPO 2020 Dubai.
   
Oglejte si video E2RD Venus collection.

Spletna stran: E2RD galerija

Delovni čas

  • Ponedeljek: Zaprto
  • Torek: 10:00-16:00
  • Sreda: 10:00-18:00
  • Četrtek: 10:00-18:00
  • Petek: 10:00-18:00
  • Sobota: 10:00-13:00
  • Nedelja: Zaprto