Vino in kulinarika

Vino in kulinarika

Dobra hrana in vrhunska vina so doma v štajerskih restavracijah in vinskih kleteh. Odkrijte jih!

Mesto najstarejše trte sveta je najboljša kulinarična destinacija leta 2023!

450-letna vinska trta, ki raste v najstarejšem predelu Maribora, simbolizira odlične lokalne ponudnike – med njimi tudi mednarodno priznane vinarje in chefe z Michelinovimi priporočili – ter vabi na edinstvena gastronomska doživetja štajerske prestolnice.

Maribor je zakladnica odlične kulinarike. Odkrijte jo v restavraciji Mak, Hiši Denk in drugih sodobnih restavracijah ali jo okusite v pristnih lokalnih gostilnah.

Ste za rock `n` roll okusov? Bogato vinogradniško dediščino mesta je moč doživeti v Hiši Stare trte, zakladnici več kot 200 etiket najboljših štajerskih vin, in v bližnjem digitaliziranem Muzeju najstarejše trte na svetu; spustite pa se lahko tudi v Vinagovo klet, eno najstarejših in največjih klasičnih vinskih kleti v Evropi, ki se razteza na 15.000 m2 »mariborskega podzemlja«.

Vinsko-kulinarična doživetja

Odkrijte ekskluzivno ponudbo vrhunskih štajerskih vin in kulinarike.
Več

Restavracije

Pestra kulinarična ponudba za vse okuse.
Več

Michelin in Gault & Millau v Mariboru

Maribor in njegova okolice ponujata edinstvena gastronomska doživetja vrhunskih chefov, ki so prepričali tudi mednarodne kritike in se uvrstili na sezname priznanih kulinaričnih vodnikov Michelin in Gault & Millau. Obiščite odlične restavracije, gostilne in bistroje najboljše kulinarične destinacije v Evropi v letu 2023!
Več

Vinarji na vinskih cestah

Odkrijte vinsko tradicijo regije in okusite štajerska bela vina.
Več

Vinoteke v Mariboru in okolici

Bogata ponudba vinotek in izbranih vin v Mariboru in okolici.
Več

Kavarne in slaščičarne

Presne sladice, domači piškoti ali dišeča kava – izberite!
Več

Štajerske jedi

Krepki in sladki - okusi pristne štajerske kulinarike.
Več

Spoznajte lokalne dobrote

Odkrijte okuse Maribora, kot jih poznajo pravi domačini!
Več

Žametna večerja

Vrhunska gastronomija na najdaljši mizi med vinogradi.

Priporočamo!

V mestu skozi vse leto prirejajo dogodke v čast svoji Guinnessovi rekorderki – od spomladanske protokolarne rezi in vrhunskega gastronomskega dogodka Žametna večerja med vinogradi, živahnih poletnih vinskih večerov na Lentu, jesenskega Festivala Stare trte s svečano trgatvijo, do priljubljenega največjega martinovanja v Sloveniji.

Vas zanima, kam v Mariboru na romantično večerjo ali na kozarec odličnega vina? Pripravili smo vam nekaj namigov, ki vam bodo v pomoč pri izbiri.

Okusi Maribora

Smo TOP 3 destinacija v Evropi!