Pustni recepti

Pustni recepti

Zero waste krofov narastek

Osnovne surovine za pekač dimenzij 20 x 30 cm:

4 kosi krofov (ostanki)
500 ml sladke smetane
2 jabolki
100 g grobo nasekljanih orehov
2 žlici rjavega sladkorja
2 jajci
1 čajna žlica cimeta
50 g masla (narezanega na koščke)

Krofe nadrobimo na večje kose v skledo in jim dodamo naribana jabolka. Posebej razžvrkljamo jajca s smetano, sladkorjem in cimetom.  Mešanico prelijemo preko jabolk in krofov ter dobro premešamo. Vsujemo v pekač in posujemo z orehi in koščki masla. Pečemo pol ure pri 160 °C. Pečen narastek postrežemo vroč z žličnikom kisle smetane ali sladoleda.

Zero waste krofov narastek po receptu Ines Zupanc iz restavracije Sedem.

Pustni krofi

Poglejte si kako pripraviti okusne pustne krofe. Video je pripravil Stanko Vorih, IC Piramida Maribor.

Osnovne surovine:
1 kg pšenične bele moke TIP 500
60 gramov kvasa
15 gramov soli
100 gramov sladkorja
75 gramov margarine
3 jajce
10 gramov limonine lupine
20 gramov Vanilijevega sladkorja
3,3 deci litra mleka