Čebelarstvo Sopl

Čebelarstvo Sopl

Privoščite si okus Sopla

S čebelarstvom se ukvarjajo že od leta 1971, danes imajo poleg treh pokritih čebelnjakov tudi več prostostoječih panjev.

Vsi čebelnjaki so leseni in stojijo v neokrnjeni naravi na 400 metrov nadmorske višine, kar omogoča čebelam stalno in nemoteno nabiranje medičine in nektarja brez primesi zdravju škodljivih snovi. Med pridobivajo in točijo na tradicionalni način, za preprečevanje čebeljih bolezni uporabljajo samo dovoljena naravna zdravila.

Na njihovi kmetiji raste veliko sadnega drevja in tudi trta. Zaradi čebel v sadovnjaku in vinogradu ne uporabljajo fitofarmacevtskih sredstev. Jeseni vso sadje poberejo in pozimi predelajo v žganje. Njihova »žganjekuha« tako ponuja osem različnih vrst žganja iz doma pridelanega sadja in medu.

Na kmetiji imajo tudi čebelarski muzej, v katerem hranijo tudi več kot 100 let stare eksponate (različni panji, panjske končnice, orodja za pridelavo in predelavo čebeljih pridelkov, oprema čebelarja). Možnost ogleda čebelarskega muzeja je po predhodnem dogovoru vse dni v letu.

Izdelki s certifikatom Naše najboljše:

  • Medeni liker
  • Čebelji Pridelki
  • Žganje iz hruške
  • Žganje iz jabolk

Kontakt:

Čebelarstvo Sopl
N:
Selnica ob Muri 153b, 2215 Ceršak
T:
+386 41 281 431
E:
www: Čebelarstvo Sopl
Facebook: Čebelarstvo Sopl