Zeleni raziskovalci

Zeleni raziskovalci

Dneve, preživete v družbi najbližjih, popestrite s katero od številnih aktivnosti v Mariboru in njegovi okolici.

Družinski izlet s kolesom

Odpravite se na pot ob Dravi do Mariborskega otoka, kjer si lahko privoščite krajši počitek ali celo skok v vodo, ali do Drava centra, kjer lahko izlet popestrite z veslanjem.

Z gondolo se odpravite na Pohorje, se zapeljite po grebenu Areha in spustite do Ruš, od koder se lahko po Dravski kolesarski poti vrnete nazaj v mesto.

Kolesarite v zelenem okolju - mimo Hoč se skozi Botanični vrt Pivola zapeljite do Rač in Račkih ribnikov.

Ali pa raziščite vinorodne griče - zapeljite se do posestva Sončni raj na adrenalinski zipline ali po Poti Stare trte vse do Jareninskega dola.

Z otroki v hribe

Odpravite se na pohod z otroki. Odkrivajte vinorodne griče na Urbanu, Meranovem ali v Vodolah, pohorske bisere kot je Črno jezero, se vzpnite na Piramido, Mestni vrh, Kalvarijo ali katerega od drugih mestnih gričev ali poiščite velikonočnico ob učni poti na Boč.

Spoznavanje živali

Mariborska in pohorska narava omogočata spoznavanje številnih živalskih vrst, naj bo v zeleni naravi ali terariju in akvariju. Skupaj z otroki pa se lahko odpravite tudi na raziskovanje narave iz konjskega sedla.

Raziščite pohorske slapove in jezera

Oglejte si prelepa pohorska jezera - še posebej je zanimivo Črno jezero, ki kljub kristalni čistosti izgleda skoraj popolnoma črne barve, ter prelepa Lovrenška jezera. Ne spreglejte tudi slapov - slap Šumik je s 25 metri najveličastnejši slap na območju Pohorja.

Parki in botanični vrtovi

Zelene oaze sredi mestnega vrveža so odličen kraj za sproščanje, druženje in spoznavanje narave. Odkrijte številne avtohtone in tuje vrste dreves, grmov in cvetic, ki jih je najti v mariborskih parkih in botaničnih vrtovih.

Vodne dogodivščine

Le kaj je boljšega od vodne osvežitve ob toplih pomladnih ali vročih poletnih dneh? Privoščite vašim najmlajšim zabavo in druženje ob ali na vodi in obiščite Drava center ali poletno kopališče na Mariborskem otoku, za ljubitelje adrenalina pa je tu Aquarpark Dooplek!