Top 10 predlogov za aktivna doživetja

Top 10 predlogov za aktivna doživetja

Bogastvo urbane in podeželske narave ponuja številne možnosti za aktivna doživetja, ki jih dopolnjujejo še izjemna kulturna, etnološka in vinsko-kulinarična doživetja! Le-teh preprosto ne smete izpustiti.

1. Dravska kolesarska pot - Drava Bike

Podajte se v smeri proti Rušam in Selnici od Dravi ali do Ptuja, najstarejšega slovenskega mesta. Doživetja ob poti so zagotovljena.

Več informacij

2. Spust po Mariborskem Pohorju

Le streljaj iz Maribora vas čakajo urejene smučarske strmine, po katerih tekmujejo tudi najboljše alpske smučarke na svetu. V toplejših mesecih se tu lahko spustite z gorskimi kolesi ali PohorJET sanmi.

Več informacij

3. Pogled na mesto z Drave

Druga perspektiva, nova dimenzija. Skočite na SUP in odveslajte po naši znameniti reki. SUPajte na Drava centru ali si privoščite pogled z Drave na najstarejši predel Maribora z mestnimi stolpi in skrivnostnimi ulicami, ki vas bo očaral.

Več informacij

4. Na nordijsko hojo med vinogradi

Naj vas očara romantično odkrivanje vinorodnih gričev, poiščite cesto v obliki srčka in obiščite bližnjega lokalnega vinarja. Podajte se na Vinotour

5. Adrenalinski Bike Park Pohorje

Ne veste, kam z viškom adrenalina? Bi radi izvedeli, kako dobro »obvladate« svoje gorsko kolo? Imamo idealno rešitev - oglasite se v Bike parku Pohorje in se pripravite na divji adrenalinski spust po pobočjih Mariborskega Pohorja.

6. Med krošnje dreves - zipline in pustolovska parka

Prepustite se 340 m dolgemu poletu nad sadnim drevjem, robidnicami, jagodičevjem, zelišči in cvetlicami, ki polnijo travnike na čebelam prijaznem posestvu. Ali pa obiščite katerega od tukajšnjih pustolovskih parkov. Doživite naravo na nov način.

7. Med oblake - skočite s padalom

Vprašanje je le - si upate? Zajemite sapo in odskočite iz letala. Začutite moč vetra in kmalu zatem še čudovitost razgleda, ki se razprostira pod vami in bo primerna nagrada za vaš pogum.

8. Med pohorske naravne bisere

Oglejte si Črno jezero s kristalno čisto vodo ali Lovrenška jezera, šotna barja z jezerci. V Pohorskem pragozdu pa ne zamudite obiska slapov Mali in Veliki Šumik. Prelepa narava vas bo očarala.

9. Po mariborskih štengah do enega najlepših razgledov

Do cerkve sv. Barbare in Rozalije, ki stoji na vrhu mariborske Kalvarije, vodi 455 kamnitih stopnic, a se je vredno potruditi, saj je nagrada prelep razgled. Jih boste uspeli premagati?

10. Poiščite svoj zaklad - preizkusite se v geolovu

Geocaching ali geolov je moderna oblika iskanja zakladov s pomočjo GPS sprejemnikov - pustolovska igra, ki je obenem zabava in šport. S pomočjo na spletu objavljenega opisa in geografskih koordinat ter navigacije poskusite poiskati zaklad!

Smo TOP 3 destinacija v Evropi!