Čebelja pot po Mariboru

Čebelja pot po Mariboru

S čebelo Špelo, ki pravi RADA MAM MARIBOR, se podamo na odkrivanje starega mestnega jedra Maribora malo drugače »po čebelje.«

Naš čebelji sprehod po starem mestnem jedru pričnemo tam, kjer se je vedno dogajalo "ta pomembno" v mestu. Izkušen čebelar nas spremlja na teraso s pogledom na reko Dravo, Pohorje in desni breg reke Drave. Tu izvemo o posebnostih urbanega čebelarjenja, pogledamo panje in izvemo kako pridne so "mariborske mestne" čebele.

Naslednji postanek je namenjen očetu moderne apiterapije, Filipu Terču, ki je prebivalcem Maribora pomagal kot zdravnik. Svoja leta bivanja v Mariboru je posvetil raziskovanju čebeljega strupa in zdravljenju z njim, dal pečat našemu mestu in bil prvi začetnik urbanega čebelarstva.

Nadaljujemo na Vetrinjski ulici, kjer se ustavimo pri Sončni hiši. Nadaljujemo do zelenega trga v okolici stolnice in slišimo basen v čebeli.

Da pa tudi mi dobimo občutek čebeljega leta nad strehami starega Maribora se podamo na razgledno točko, kjer občutimo čebelji let nad starimi strehami mesta.

Naša čebelja pot in odkrivanje "po čebelje" se zaključi v najstarejši še ohranjeni obrtni delavnici sredi mesta. Tu dobimo malo vpogleda kaj lahko nastane s čebeljimi pridelki,...

Čas je, da poskusimo kak izdelek in tako v posebnem ambientu in vonju po čebeljih pridelkih zaključimo naše odkrivanje s čebelo Špelo v centru Maribora.

Po dogovoru lahko vodenje tudi podaljšamo in obiščemo Posestva Sončni raj ali Čebelarstvo Cesar.

Termini vodenj: po dogovoru

Informacije:

  • Trajanje vodenega ogleda: 2 h
  • Jezik(i): vodeni ogledi bodo potekali v slovenskem ali nemškem jeziku

Cena:

  • 25,00 EUR / oseba 
  • 12,00 EUR / otroci od 6-15 let
  • otroci do 6 let gratis
  • cena za skupine nad 10 oseb je po dogovoru.

Za izvedbo vodenja je potrebna predhodna najava vsaj 7 dni pred dogodkom.

Smo TOP 3 destinacija v Evropi!