Fontana vin Vodole

Fontana vin Vodole

Delovni čas

  • Ponedeljek: Zaprto
  • Torek: Zaprto
  • Sreda: 16:00-21:00
  • Četrtek: 16:00-21:00
  • Petek: 16:00-22:00
  • Sobota: 16:00-22:00
  • Nedelja: 11:00-21:00
  • Praznik: 11:00-21:00
Na obrobju Maribora, na posestvu Sončni raj v Vodolah, obiskovalce Mariborske vinske ceste pozdravlja prva Fontana vin na Štajerskem. Fontana vin združuje osem različnih sodov vin lokalnih vinarjev in dva brezalkoholna domača napitka, na voljo pa je tudi vinska karta vrhunskih buteljčnih vin. K dobri pijači sodi tudi dobra hrana: kuhane prekajene krače ter suhomesnate, vegetarijanske in veganske plošče (od vikendih ali ob predhodnem naročilu). Hrano vam na sončno teraso Fontane vin dostavijo celo po zraku! Ob Fontani vin se na posestvu Sončni raj nahajajo še permakulturni vrt, nasadi zelišč, čebelnjak in adrenalinsko zipline doživetje Čebelji let.

Na obrobju Maribora, le nekaj minut iz mestnega središča, že desetletja vzgajajo vinsko trto. Griči, doline in potoki se združujejo v majhni vasi Vodole, kjer lahko na vsakem koraku začutimo naravo, pristnost in domačnost. Tukaj kmetje s svojim občutkom za prostor in okolje neprestano iščejo stičišča med sodobnim vinogradništvom in naravo ter na težki prsti ustvarjajo simbiozo vinogradov, žitnih polj, cvetočih travnikov in nasadov zelišč. Le v takšnem sožitju rastlin in živali se lahko pokaže slovensko podeželje v najlepši luči.

Specifični rastni pogoji, klima in pridnost ljudi dajejo iz teh štajerskih goric izjemna vina, s katerimi želijo navdušiti ljubitelje žlahtne kapljice. Z izjemnim občutkom za prostor in v stiku z naravo smo v pokrajino umestili edinstven objekt, povezan s tradicionalnimi vzorci, na katerem vam želimo predstaviti in v pokušino ponuditi vina lokalnih vinarjev.

Fontana vin Vodole je njihovo stičišče in unikaten prostor, kjer je na pokušino osem različnih vrst vin (šest belih in dve rdeči) in dva brezalkoholna zeliščna sirupa domače ekološke pridelave. S posebnim čipiranim kozarcem se lahko sprehodite med sodi lokalnih vinogradnikov in izberete svojo zmagovito kombinacijo vin. 

Na Fontani vin svoje vino točijo: Turistična kmetija Protner, Turistična kmetija Emil, Turistična kmetija Bračko Rebernik, Vina Joannes, Ekološka kmetija Valentan, Vino Gala – Vinogradništvo Mlaker, Vinarstvo in vinotoč Mak ter vinska klet Zlati grič.

Ob odličnem vinu ponujajo tudi kakovostne in lokalno pridelane mesnine. Med griči vinogradov s pogledom na čebelnjak ter park avtohtonih medonosnih rastlin se lahko brezskrbno prepustite razvajanju vseh vaših čutov, a hitrejši srčni utrip pa se zapeljite z zipline-om Čebelji let.

Smo TOP 3 destinacija v Evropi!