Rock'n'Roll okusov

Rock'n'Roll okusov

Zmešani Maribor dobre hrane, vina in glasbe.

Katere komade bi prepevala vrhunska štajerska vina, če bi bila ustekleničene rock zvezde? In kaj posluša David Vračko, najbolj neobvladljivi top chef Maribora?

Doživi usodno kombinacijo okusov in glasbe na čisto pravi rock’n’roll turi. Maribor, ki je bil že v 60. letih uporniška prestolnica rocka, zagotovo odkriješ v novi luči. Na krožnikih, v kozarcih in v srcu, kamor zbada dobri stari rock.

Razpisani termini

  • oktober-december: vsak petek ob 10. uri
  • vsi ostali termini na povpraševanje

Rock´n´rollu okusov dirigirajo kultni mariborski chefi in glasbeniki. Vodeno doživetje odkriva zakulisje nepoznanega Maribora. Vrhunska vina in okusi se mešajo z glasbo iz časov, ko je bil Maribor prestolnica slovenskega rokenrola. V mestu, kjer je nekoč policija lovila dolgolasce, se sprehodimo med vrhunci sodobne kuhinje in vinskih steklenic.

Za aperitiv si ob vinu iz grozdja potomk najstarejše trte na svetu zavrtimo rokerski komad, ki ga zna vsak Slovenec. V svetovljanski restavraciji Fudo, kjer se zbirajo bonvivanti, zazvenijo svetovni rock hiti ob ekološko izdelanih sirih. Prvi barista Maribora v HI KO FI postreže z afrobeatom, interaktivna digitalna miza na mariborskem gradu pa s fazanovo pito, ki se je še glam rokerji ne bi branili. V užitkarski Vinoteki LeVino z izborom 70 vrst vrhunskih lokalnih vin spoznamo butičnega vinarja, ki v vsakem letniku svojega vina sliši novi rock album. Pred velikim finalom še obisk v kreativnem središču alternativne umetnosti GT22 in pripravljeni smo na najbolj rokersko doživetje v Restavraciji MAK. Vrhunski chef David Vračko vedno znova preseneti z drznimi kombinacijami na krožniku in začinjenim nastopom. Če smo dovolj poredni, nas popelje v svojo klet, polno gramofonskih plošč in kitar.

Cena vključuje

  • Organizirano interpretativno vodeno doživetje.
  • Hiša Stare trte - pogostitev in degustacija vina potomk najstarejše trte na svetu.
  • Brunch v restavraciji Fudo.
  • Obisk kavarne HI KO FI – pogostitev s kavico.
  • Ogled razstave Vino naše vsakdanje z vključeno interaktivno mizo, ki ponuja vpogled v slavnostne jedilnike različnih zgodovinskih obdobij.
  • Vinska degustacija v vinoteki LeVino.
  • Obisk GT22 - kreativno središče alternativne umetnosti.
  • Kosilo v restavraciji MAK.

Cenik

  •  za 2-4 osebe: 130,00 EUR / osebo
  • za skupino od 5-8 oseb: 120,00 EUR / osebo