Narava v Mariboru in okolici

Narava v Mariboru in okolici

Dobrodošli v zeleni destinaciji!

Preživite dan v naravi

Maribor ima enega najlepših mestnih parkov v Sloveniji, obdanega z vinskimi griči, ki segajo vse do mestnega jedra ter ponujajo čudovite razglede na slikovito okolico štajerske prestolnice in vzdolž Dravske doline.

Ste vedeli, da se je po reki Dravi še vedno mogoče zapeljati s tradicionalnim splavom ali se preizkusiti v izpiranju zlata?

Zeleni gozdovi Pohorja, ki s dvigajo na drugi strani mesta, skrivajo naravne lepote, kot so potoki, slapovi in šotna barja ter celo čisto pravi pragozd, in dragocene živalske vrste – morda vas preseneti veliki nočni pavlinček, največji metulj v Evropi! Skozi prostranost neokrnjenih pohorskih gozdov vodi tudi začetni del Slovenske planinske poti od Maribora do Ankarana, najstarejše in najbolj priljubljene vezne planinske poti pri nas.

Zelene oaze

Sprehodite se po Mariborskem mestnem parku, skočite na Piramido za izvrsten pogled na Maribor, obiščite botanične vrtove Univerze v Mariboru–Pivola in TAL 2000...

Reka Drava

Spoznajte mesto s povsem nove perspektive!
Več

Vinorodni griči

Pohajajte med vinogradi po vinskih cestah...
Več

Parki in gozdovi

Privoščite si oddih v naravi zelenih oaz.
Več

Mariborski otok

Oglejte si edinstven tip rečnega otoka pri nas!
Več

Navdih za doživetja

Narava Maribora in okolice omogoča raznolika doživetja. Vzpnite se na katerega od gričev in si privoščite lep razgled, se sprostite v katerem izmed pohorskih gorskih wellnessov, odkrijte zanimivosti o življenju čebel v Čeberlarskem centru Maribor ali na posestvu Sončni raj na zipline-u preletite več kot 9500 medovitih rastlin.

Odkrijte prelepo naravo

Na Pohorju, v Mariboru in okolici je najti številne naravne bisere. Katerega si boste ogledali najprej?

Ni podatkov

Doživite Maribor

Smo TOP 3 destinacija v Evropi!