Vinarstvo Avguštin

Vinarstvo Avguštin

Težimo k pridelavi visoko kakovostnih in vrhunskih vin, ki obogatijo okus & dušo.

Visoka kakovost pridelave
Kombinacija med tradicionalno pridelavo in novimi tehnologijami dopušča grozdju, da razširi ves svoj potencial v vinu. Vi kot okuševalec boste presenečeni nad polnostjo vina.
 
Vizija
Je kaj več vrednega kot uživati v bogatem vinu “z dušo” z vašo družino in prijatelji? Individualen organizem delovanja mikrovinarstva Avguštin in tradicionalna pridelava vina s spontano fermentacijo vam to omogočita. Od visoko kvalitetnega grozdja do avtentičnega kakovostnega in vrhunskega vina.
Naša zgodba
Prične se leta 1972 v majhni vasi Tinjska Gora, v okolici Slovenske Bistrice, ko je Anton Mernik starejši kupil župnijsko posestvo s pripadajočo hišo in vinsko kletjo. Na del posestva je bil takrat posajenih 3000 trt sorte Sauvignon in Laški rizling, kateri sta kasneje postali osnova za ponos štajerske vino Ritoznojčan PTP.
 
Kako smo začeli
Leta 1990 pa prevzame posestvo od očeta, hči Zdenka poročena Avguštin z možem Miranom. Postavljena strategija je ob vedno večjem povpraševanju po vinu bila zelo enostavna – povečati količine vina kakor tudi dvigniti njegovo kakovost. Odločila sta se za obnovo obstoječih trt in nov nasad, sort Laški rizling, Sauvignon, Chardonnay, Modri Pinot, Rumeni Muškat in Sivi Pinot, vsega skupaj deset tisoč trt. Obnova vinograda je zahtevala tudi prehod iz teras v vertikalo. Nabor trt nam je omogočil, da smo se priključili konzorciju Ritoznojčan in k pridelavi visoko kakovostnega vina Ritoznojčan PTP.
Smo TOP 3 destinacija v Evropi!