Lent

Lent

Najbolj čaroben in najstarejši del mesta Maribor.

Bogata kulturna dediščina

Lent je najbolj čaroben in najstarejši del mesta Maribor. Pred Hišo Stare trte svoje korenine globoko poganja najstarejša trta na svetu, ki je bila priča mnogim zgodbam, ki so se dogajale na obrežju reke Drave. Največji pečat so zagotovo pustili splavarji, ki so se v največjem splavarskem pristanu tistega časa okrepčali in naredili zaloge za nadaljnjo plovbo proti Hrvaški in Srbiji.

Bogata kulturna dediščina

Največ znamenitosti v Mariboru si lahko ogledate na sprehodu po Lentu. Pot je najbolje začeti pri Stari trti in nadaljevati mimo Sodnega stolpa do Mariborske tržnice, kjer lahko dobite pristne pridelke okoliških kmetov in obrtnikov. Pot vodi naprej proti Studenški brvi, kjer zaljubljenci v znak večne ljubezni zaklenejo ključavnico na ograjo.

Ko boste prečkali Dravo se vam bo z desnega brega odkril prelep pogled na stari del mesta Maribor. Po desnem bregu nadaljujte do Starega mostu, ga prečkate in proti začetni točki nadaljujete po Usnjarski ulici mimo srednjeveškega obzidja do Vodnega stolpa, kjer lahko v moderni vinoteki okusite odlična okoliška vina. Nato se povzpnete na Židovski trg do sinagoge in živajte v krasnem razgledu s srednjeveškega obzidja.

Za tiste, ki imate raje daljše sprehode, pa priporočamo, da pri Studenški brvi krenete na splavarsko učno pot, ki vodi mimo Koblarjevega zaliva in vse do Mariborskega otoka. Ali pa na še daljši sprehod, po desnem bregu ob Dravi skozi gozd do Drava centra.

Občutite reko Dravo

Nedvomno je reka Drava pustila velik pečat na Lentu. Danes lahko tukaj podoživite splavarjenje - plovbo  na tradicionalnem splavu ali se zapeljete z ladjico Dravska vila. Številni bari, kavarne ter restavracije z mednarodno hrano pa vabijo na leno posedanje ob odlični gostinski ponudbi.

Največji slovenski festival na prostem

Vsako poletje se v Mariboru odvija Festival Lent, ki je največji slovenski festival na prostem in tudi eden večjih v Evropi.

 

Smo TOP 3 destinacija v Evropi!