Mariborska vinska kraljica 2023 - 2025

Datum: 11. 5. 2023
Lokacija: Maribor

Natečaj za 13. mariborsko vinsko kraljico 2023 - 2025

Mariborskega vinorodnega podokoliša

Zavod za turizem Maribor je odprl izbor za vinsko kraljico Mariborskega vinorodnega podokoliša za obdobje 2023–2025.

 

Funkcija mariborske vinske kraljice je častna funkcija oz. mariborska vinska kraljica zastopa in promovira najstarejšo trto na svetu in štajerska vina, v skladu z zastavljenimi smernicami in protokolom Zavoda za turizem Maribor. 

 

Pogoji za prijavo:

  • prijavijo se lahko dekleta iz vinogradniških družin Mariborskega vinorodnega podokoliša*, ali pa so sama kakor koli povezana z vinogradništvom (tudi dijakinje in študentke ustrezne smeri),
  • dekleta, ki so dopolnila 18 let,
  • dekleta, ki imajo primerno znanje iz vinogradniške stroke,
  • dekleta, ki so pripravljena sodelovati na prireditvah in srečanjih, ki jih za predstavitev Maribora in turistične destinacije Maribor z okolico ter vin istega podokoliša organizira Zavod za turizem Maribor oz. njegove partnerske organizacije.

 

Prijavljene kandidatke, ki bodo ustrezale razpisnim pogojem, bodo v juniju 2023 povabili na predstavitev komisiji za izbor 13. mariborske vinske kraljice. Strokovna komisija bo med kandidatkami izbrala novo vinsko kraljico za obdobje dveh let. Kronanje mariborske vinske kraljice bo na Svečani trgatvi najstarejše trte, v nedeljo, 1. oktobra 2023.

 

Kandidatke pošljejo prijave pošljite najkasneje do srede, 31. maja 2023, na naslov:

Zavod za turizem Maribor, Tkalski prehod 4, 2000 Maribor ali na e-naslov: zzt@maribor.si

 

Prijava na izbor 13. mariborske vinske kraljice mora vsebovati: 

Kratek življenjepis s poudarkom na njenih aktivnostih oz. znanju iz vinogradništva, vinarstva, vinogradniški tradiciji ter s turizmom povezane dejavnosti ter ostale sposobnosti za promocijo vinogradništva, vinarstva in mesta Maribor.

V prijavi je potrebno obvezno navesti  tudi: ime in priimek, stalni naslov, datum in kraj rojstva, kontaktne podatke (številka mobilnega telefona, elektronski naslov) ter podatke o izobrazbi.

Fotografija kandidatke je zaželena, ni pa obvezna.

 

Prijavljene kandidatke bomo o datumu in kraju izbora obvestili vsaj teden dni pred izbiro.

 

Dodatne informacije:

Vesna Horvat, Zavod za turizem Maribor

T +386 (2) 234 66 05 │ M +386 (0)41 922 746 │ E vesna.horvat@maribor.si

 

Vljudno vabljene!

 

*Vinorodni podokoliš Maribor obsega 11 ožjih okolišev: vinorodni ožji okoliš Kozjak-Kamnica, vinorodni ožji okoliš Svečina-Jurij, vinorodni ožji okoliš Jarenina-Jakob, vinorodni ožji okoliš Spodnja Velka-Jurovski Dol, vinorodni ožji okoliš Partinje, vinorodni ožji okoliš Malečnik-Celestrina, vinorodni ožji okoliš Korena, vinorodni ožji okoliš Hrastje-Pekre, vinorodni ožji okoliš Fram-Morje, vinorodni ožji okoliš Bistrica, vinorodni ožji okoliš Konjice.

Več informacij Več informacij (648,08 KB)
Smo TOP 3 destinacija v Evropi!