Obvestila o piškotkih

Obvestila o piškotkih

Naš cilj je zagotavljati obiskovalcem naše spletne strani vedno sveže in relevantne informacije, ki so pomembne za njih. S pomočjo analize njihovih interesov in iskanj na naši strani lahko ponudimo ustrezne vsebine. Pri tem pa nikoli ne delimo zbranih podatkov s tretjimi osebami in ne spremljamo obiskovalcev kot posameznikov, ampak le anonimno.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku spletne strani. S pomočjo piškotkov lahko vaši nadaljnji obiski spletne strani potekajo bolj gladko. V nastavitvah vašega brskalnika lahko sami določite, ali želite sprejeti piškotke ali ne. Če jih ne sprejmete, se lahko zgodi, da nekatere spletne strani ne bodo delovale pravilno ali pa vam ne bodo na voljo vse informacije in funkcionalnosti. Vendar sprejem piškotkov ni pogoj za uporabo spletne strani Visit Maribor. Vaše odločitve o sprejemu piškotkov ne bomo delili s tretjimi osebami.

Vrste piškotkov

Nujno potrebni piškotki

Potrebni piškotki so ključni za osnovne funkcije spletne strani in spletna stran brez njih ne bo delovala na svoj predviden način.Ti piškotki ne shranjujejo nobenih osebnih podatkov, ki bi jih bilo mogoče identificirati.

Analitični piškotki

Analitični piškotki se uporabljajo za razumevanje interakcije obiskovalcev s spletno stranjo. Ti piškotki pomagajo zagotoviti informacije o meritvi število obiskovalcev, hitrost odskoka, prometni vir itd.

Funkcionalni piškotki
Funkcionalni piškotki pomagajo izvajati določene funkcionalnosti, kot so skupna raba vsebine spletnega mesta na platformah družbenih medijev, zbiranje povratnih informacij in druge funkcije tretjih oseb.

Uspešnostni piškotki
Piškotki uspešnosti se uporabljajo za razumevanje in analizo ključnih kazal uspešnosti spletne strani, ki pomagajo pri zagotavljanju boljše uporabniške izkušnje za obiskovalce.

Oglaševalski piškotki
Oglaševalski piškotki se uporabljajo za zagotavljanje obiskovalcev s prilagojenimi oglasi na podlagi strani, ki so jih obiskali prej, in za analizo učinkovitosti oglaševalske akcije.

Nekategorizirani piškotki
Drugi nekategorizirani piškotki so tisti, ki se analizirajo in še niso uvrščeni v kategorijo.

Zakaj so piškotki potrebni?

Večina spletnih strani uporablja piškotke, saj ti zagotavljajo priročen način za ohranjanje ustrezne in prilagojene vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami uporabnikov. Poleg tega piškotki omogočajo zbiranje statističnih podatkov o obiskanosti spletnih strani, kar upravljavcem omogoča oceno učinkovitosti zasnove svojih spletnih strani in primernosti vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Seznam piškotkov

Vir piškotka Ime piškotka Trajanje Opis
Potrebni ASP.NET_SessionId sejne Piškotek izdaja Microsoftova aplikacija ASP.NET in shranjuje podatke seje med obiskom uporabnika na spletni strani.
Potrebni XSRF-TOKEN 2 uri Wix nastavi ta piškotek za varnostne namene.
Potrebni PH_HPXY_CHECK sejne Ta piškotek se uporablja za shranjevanje informacij o trenutni seji.
Potrebni __RequestVerificationToken sejne Ta piškotek je določen za spletno aplikacijo, zgrajeno na tehnologiji ASP.NET MVC. Gre za protivarnostni piškotek, ki preprečuje napade cross-site request forgery.
Potrebni _abck 1 leto Ta piškotek se uporablja za zaznavanje in obrambo pred ponovitvijo piškotka s strani klienta. Ta piškotek upravlja interakcijo z online boti in sprejme ustrezne ukrepe. 
Potrebni bm_sz 4 uri Ta piškotek določi ponudnik Akamai Bot Manager. Uporablja se za upravljanje interakcije z online boti in pomaga pri preprečevanju goljufij. 
Potrebni datadome sejne To je varnostni piškotek, ki ga določi Force24, da zazna BOT-e in zlonamerni promet.
Potrebni PHPSESSID sejne Ta piškotek je prvotno namenjen PHP aplikacijam. Piškotek shranjuje in prepozna edinstveno ID seje uporabnika za upravljanje uporabniških sej na spletnem mestu. Piškotek je sejni piškotek in bo izbrisan, ko bodo zaprta vsa okna brskalnika.
Potrebni ak_bmsc 2 uri Ta piškotek se uporablja za optimizacijo varnosti spletnega mesta Akamai z razlikovanjem med ljudmi in boti.
Funkcionalni _hjAbsoluteSessionInProgress 29 minut Hotjar nastavi ta piškotek za odkrivanje prve seje uporabnika za ogled strani, kar je zastavica true/false, ki jo določi piškotek.Hotjar nastavi ta piškotek za odkrivanje prve seje uporabnika za ogled strani, kar je zastavica true/false, ki jo določi piškotek.
Funkcionalni __atuvc 1 leto 1 mesec AddThis sets this cookie to ensure that the updated count is seen when one shares a page and returns to it before the share count cache is updated.
Funkcionalni __atuvs 30 minut AddThis določi ta piškotek, da se zagotovi, da se posodobljena številka prikazuje, ko uporabnik deli stran in se vrne nanjo, preden je bila predpomAddThis določi ta piškotek, da se zagotovi, da se posodobljena številka prikazuje, ko uporabnik deli stran in se vrne nanjo, preden je bila predpomnilnik števila delitev posodobljen.
Funkcionalni ServerPool sejne Ta piškotek je določen s ponudnikom Tripadvisor. Uporablja se za sledenje uporabnikom in ogled vdelanih vsebin iz Tripadvisora, kot je plačilo provizijskih stroškov za napotitev itd. Ta piškotek je določen s ponudnikom Tripadvisor. Uporablja se za ogled vdelanih vsebin obiskovalcem iz Tripadvisora. Pomaga tudi ugotoviti, ali je obiskovalec kliknil na oglas, da se zbere plačilo od Tripadvisorja.
Funkcionalni TASSK 5 mesec 27 dni Ta piškotek je nastavljen s strani ponudnika Tripadvisor. Uporablja se za prikazovanje vdelane vsebine obiskovalcu s strani Tripadvisorja. Prav tako pomaga pri preverjanju, ali je obiskovalec kliknil na oglas, da se lahko zaračuna plačilo od Tripadvisorja.
Funkcionalni TATravelInfo 14 dni Ta piškotek je nastavljen s strani ponudnika Tripadvisor. Uporablja se za prikazovanje vdelane vsebine obiskovalcu s strani Tripadvisorja. Prav tako pomaga pri preverjanju, ali je obiskovalec kliknil na oglas, da se lahko zaračuna plačilo od Tripadvisorja.
Analitični _gcl_au 3 mesec Google Upravitelj oznak piškotek nalaga za eksperimentiranje učinkovitosti oglaševanja spletnih mest, ki uporabljajo njihove storitve.
Analitični _ga 1 leto 1 mesec 4 dni Google Analytics ta piškotek določa tako, da izračuna podatke o obiskovalcu, seji in oglaševalski akciji ter sledi uporabi mesta za poročilo analitike spletnega mesta. Piškotek anonimno shrani informacije in dodeli naključno ustvarjeno številko za prepoznavanje edinstvenih obiskovalcev.
Analitični _gid 1 dan Google Analytics ta piškotek nalaga tako, da shrani informacije o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto, hkrati pa ustvarijo analitična poročila o uspešnosti spletnega mesta. Nekateri zbrani podatki vključujejo število obiskovalcev, njihov vir in strani, ki jih obiščejo anonimno.
Analitični _fbp 3 mesec Facebook ta piškotek določi tako, da prikazuje oglase, ko je na Facebooku ali na digitalni platformi, ki jo po obisku spletne strani napaja facebook oglaševanje.
Analitični _ga_* 1 leto 1 mesec 4 dni Google Analytics nastavi ta piškotek za shranjevanje in štetje ogledov strani.
Analitični _hjFirstSeen 29 minut Hotjar nastavi ta piškotek za prepoznavanje prve seje novega uporabnika. Shranjuje vrednost "true/false", ki kaže, ali je bil Hotjar prvič viden pri tem uporabniku.
Analitični optiMonkClientId 1 leto Optimonk nastavi ta piškotek za prepoznavanje uporabnika.
Analitični _gat_UA-* Manj kot minuto Google Analytics nastavi ta piškotek za sledenje uporabniškega vedenja.
Analitični _hjTLDTest sejne Hotjar nastavi piškotek _hjTLDTest za določanje najbolj splošne poti piškotkov, ki jo je treba uporabiti namesto imena gostitelja strani, in shranjevanje različnih alternativ URL podniza, dokler ne uspe.
Analitični uvc 1 leto 1 mesec AddThis nastavi ta piškotek za določanje uporabe storitve addthis.com. 
Analitični at-rand nikoli AddThis nastavi ta piškotek za sledenje ogledov strani, izvorov prometa in števila delitev.
Analitični CONSENT 2 leto YouTube ta piškotek natisne prek vdelanih videoposnetkov v YouTubu in registrira anonimne statistične podatke.
Analitični _gat_gtag_UA_* 1 minuto Google Analytics nastavi ta piškotek za shranjevanje edinstvene uporabniške identifikacije. 
Analitični TADCID 10 leto Tripadvisor nastavi ta piškotek za shranjevanje edinstvene identifikacije uporabnikov, ki jim pomaga pri ogledu vTripadvisor nastavi ta piškotek za shranjevanje edinstvene identifikacije uporabnikov, ki jim pomaga pri ogledu vdelane vsebine s Tripadvisorja.
Analitični TAUnique 2 leto TripAdvisor nastavi ta piškotek za sledenje obiskovalcev med spletnimi stranmi.
Analitični TASession sejne TripAdvisor nastavi ta piškotek za sledenje obiskovalcem preko spletnih strani.
Oglaševalski test_cookie 15 minut Ta piškotek, ki ga nastavi doubleclick.net, služi za ugotavljanje, ali uporabnikov brskalnik podpira piškotke.
Oglaševalski loc 1 leto 1 mesec AddThis nastavi ta piškotek za geolokacijsko določanje lokacije uporabnika, ki deli informacije.
Oglaševalski yt.innertube::requests nikoli YouTube ta piškotek nalaga za registracijo edinstvenega ID-ja za shranjevanje podatkov o videoposnetkov iz YouTuba, ki jih je uporabnik videl.
Oglaševalski yt.innertube::nextId nikoli YouTube ta piškotek nalaga za registracijo edinstvenega ID-ja za shranjevanje podatkov o videoposnetkov iz YouTuba, ki jih je uporabnik videl.
Oglaševalski YSC sejne Youtube ta piškotek določa tako, da spremlja poglede vdelanih videoposnetkov na youtube straneh.
Oglaševalski VISITOR_INFO1_LIVE 5 mesec 27 dni YouTube ta piškotek določi za merjenje pasovne širine in določa, ali uporabnik dobi nov ali star vmesnik predvajalnika.
Oglaševalski TACds 2 mesec Ta piškotek je določen s strani ponudnika TripAdvisor. To je TripAdvisor sejna piškotek, ki se uporablja za namene oglaševanja.
Oglaševalski SRT 30 minut Ta piškotek je določen s strani ponudnika TripAdvisor. Uporablja se za prikazovanje vsebin in oglasov s strani TripAdvisor, kar pomaga pri zaslužku iz TripAdvisorja, če obiskovalec klikne na oglase.
Oglaševalski TART 5 dni Ta piškotek je določen s strani ponudnika TripAdvisor. To je TripAdvisor sejna piškotek, ki se uporablja za namene oglaševanja.
Oglaševalski TAUD 14 dni This cookie is set by the provider Tripadvisor. This is Tripadvisor session cookie used for advertising purposes.
Oglaševalski fr 3 mesec Ta piškotek je določen s strani Facebooka, da prikazuje ustrezne oglase na spletnih straneh, ki uporabljajo Facebook pixel ali Facebook socialni vtičnik, spremljajoč uporabniško vedenje na spletu.
Oglaševalski IDE 1 leto 24 dni Piškotki Google DoubleClick IDE shranjujejo informacije o tem, kako uporabnik uporablja spletno mesto za predstavitev ustreznih oglasov v skladu z uporabniškim profilom.
Oglaševalski yt-remote-device-id nikoli YouTube nastavi ta piškotek za shranjevanje uporabnikovih nastavitev videoposnetkov z vdelanim videoposnetki v YouTubu.
Oglaševalski yt-remote-connected-devices nikoli YouTube nastavi ta piškotek za shranjevanje uporabnikovih nastavitev videoposnetkov z vdelanim videoposnetki v YouTubu.
Nekategorizirani _dc_gtm_UA-1657611-4 Manj kot minuto Opis trenutno ni na voljo.
Nekategorizirani _hjSessionUser_2015633 1 leto Opis trenutno ni na voljo.
Nekategorizirani _hjIncludedInSessionSample_2015633 1 minuto Opis trenutno ni na voljo.
Nekategorizirani _hjSession_2015633 29 minut Opis trenutno ni na voljo.
Nekategorizirani xtc 1 leto 1 mesec Opis trenutno ni na voljo.
Nekategorizirani zzt_session 2 uri Opis trenutno ni na voljo.
Nekategorizirani svmbsi_cid 1 leto 1 mesec 4 dni Opis trenutno ni na voljo.
Nekategorizirani __vt 1 uro Opis trenutno ni na voljo.
Nekategorizirani PMC 2 leto Opis trenutno ni na voljo.
Nekategorizirani TASID 30 minut Opis trenutno ni na voljo.