Poslovanje v trgovini na spletnem mestu shop.visitmaribor.si

Podatki o podjetju

V vlogi prodajalca v spletni trgovini na spletnem mestu shop.visitmaribor.si nastopa Zavod za turizem Maribor - Pohorje, Tkalski prehod 4, 2000 Maribor (v nadaljevanju: Zavod za turizem Maribor - Pohorje), ID za DDV: SI70464600, matična številka: 1526022000.

Telefon:+386 (0)2 234 66 00
E-pošta: zzt@maribor.si  

Na zgoraj navedenih kontaktih smo dosegljivi vsak delavni dan, in sicer:

ponedeljek, torek, četrtek: 8:00 - 16:00.
sreda: 8:00 - 17:00,
petek: 8:00 - 15:00.

Splošne opredelitve

Nakup je zahtevek za naročilo enega ali več izdelkov preko spletne trgovine s strani uporabnika. Naročanje storitev in izdelkov v spletni trgovini na spletni strani shop.visitmaribor.si poteka vse dni v tednu, nepretrgoma (24/7), kar pomeni, da lahko opravite svoj nakup kadar koli.

Ob naročanju v spletni trgovini na spletni strani shop.visitmaribor.si boste kot kupec (uporabnik) morali navesti sledeče podatke:

1. veljaven e-poštni naslov,

2. ime in priimek,

3. telefonsko številko ter

4. naslov za dostavo blaga in izdajo fakture.


V primeru da ste pravna oseba in želite račun na pravno osebo, morda navesti tudi podatke o podjetju.

Pomembno je, da so navedeni podatki kupca pravilni, popolni in ažurni, saj v nasprotnem primeru nakupa ni mogoče izvesti in bo preklicano.

Dostopnost informacij

Zavod za turizem Maribor - Pohorje se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave, 
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi

Ponudba artiklov in cene

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini Zavod za turizem Maribor - Pohorje sproti ažurirajo in spreminjajo. Vse cene so v evrih (EUR) in vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Akcijske cene veljajo vedno za rok, ki je določen v spletni trgovini.

Pridržujemo si pravico do napak ter sprememb v cenah in besedilu.

Nakup, plačilo in menjava

Nakup (naročilo) in cene

Kupoprodajna pogodba med Zavod za turizem Maribor - Pohorje in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko Zavod za turizem Maribor - Pohorje kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Zavod za turizem Maribor - Pohorje kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (tj. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Zavod za turizem Maribor - Pohorje in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo. Kopijo naročila pa prejmejo tudi na svoj e-poštni naslov.

Odpoved rezervacije / vračilo denarja

Kupec lahko brezplačno odpove storitev najmanj 72 ur pred izvedbo. V tem primeru bomo kupcu povrnili vplačani znesek v celoti. V primeru, da kupec odpove storitev v manj kot 72 ur pred izvedbo ni upravičen do povračila vplačanega zneska. Kupcu se lahko ponudi voucher v vplačani vrednosti za isto storitev, vendar v drugem terminu.

Stvarna napaka

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku. Kupec nam mora hkrati omogočiti pregled artikla.

Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Načini plačila

Spletna trgovina Zavoda za turizem Maribor - Pohorje omogoča naslednje načine plačila:

 • s plačilno oziroma kreditno kartico (Mastercard, Visa, Visa Electron, American Express, V-Pay) preko spletne trgovine
 • v TIC Maribor, Partizanska cesta 6a, 2000 Maribor je možno plačilo z gotovino ali s plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, Mastercard, Visa, Visa Electron, BA Maestro).

Zasebnost

Zavod za turizem Maribor - Pohorje spoštuje zasebnost svojih uporabnikov ter v okviru tega njihovo/vašo pravico do zaupnosti in zasebnosti osebnih podatkov. Zavezujemo se k varovanju vseh osebnih podatkov, ki jih kot uporabnik posredujete v namen nakupovanja v spletni trgovini in kontaktiranja Zavod za turizem Maribor - Pohorje. Osebni podatki se posredujejo prostovoljno, obdelujejo in shranjujejo pa se v skladu z zakonsko določenimi pravili. Osebne podatke zbiramo z namenom, da se lahko učinkovito, ažurno ter korektno odzovemo na potrebe potrošnika in vključujejo: kreiranje profila, obdelavo naročila, zagotavljanje dostopa do določenih funkcij spletne trgovine, naročilo na e-novice in registracijo za morebitne aktivnosti, ki jih organizira in so v izvedbi Zavod za turizem Maribor - Pohorje ter za morebitna sodelovanja v lastnih spletnih raziskavah in forumih o tržnih dejavnostih.

Zavod za turizem Maribor - Pohorje zagotavlja varnost podatkov, ki jih uporabniki pošiljajo v okviru elektronskih postopkov. Podatki uporabnika bodo shranjeni skladno s potrebami za zagotavljanje storitev kot to zahteva zakon. Po koncu tega roka bodo uporabniški podatki izbrisani. Vsak uporabnik lahko na željo (pisno ali elektronsko) zahteva izpis, pregled ali izbris svojih podatkov v spletnem mestu shop.visitmaribor.si.

 

Kontaktni podatki za podporo uporabnikom

V kolikor boste naleteli pri nakupu na težavo, se lahko obrnete na nas po e-pošti. Naše poslanstvo je zadovoljen kupec, zato bomo storili vse, da bo nakup v spletni trgovini shop.visitmaribor.si prijetna izkušnja.

Pišete nam lahko na e-poštni naslov zzt@maribor.si in potrudili se vam bomo odgovoriti v najkrajšem možnem času.