O Zavodu za turizem Maribor

O Zavodu za turizem Maribor

O nas

Zavod za turizem Maribor deluje kot turistična organizacija za izvajanje javne službe pospeševanja turizma, oblikovanje celovite turistične ponudbe, spodbujanje razvoja turistične infrastrukture, promocijo celovite turistične ponudbe in informiranje obiskovalcev.

Zavod za turizem Maribor je ustanovila Mestna občina Maribor leta 2000 z odlokom (MUV 5/2000) o ustanovitvi Javnega gospodarskega zavoda za turizem Maribor. Leta 2009 je Mestna občina Maribor le-tega preoblikovala v Zavod za turizem Maribor, javni zavod. Leta 2012 se je Zavod za turizem Maribor preoblikoval v Javni zavod za turizem Maribor - Pohorje, skrajšano Zavod za turizem Maribor - Pohorje. Ustanoviteljice Zavoda za turizem Maribor - Pohorje so: Mestna občina Maribor, Občina Hoče - Slivnica, Občina Rače - Fram in Občina Starše (MUV 16/2012).

V letu 2019 so iz Zavoda kot ustanoviteljice izstopile Občina Hoče - Slivnica, Občina Rače - Fram in Občina Starše, kar je  pomenilo, da je edina ustanoviteljica Zavoda za turizem Maribor postala Mestna občina Maribor. Septembra 2020 je Mestna občina Maribor sprejela novi Odlok o ustanovitvi javnega zavoda za turizem Maribor (MUV 22/2020).

Osebna izkaznica

Naziv Zavod za turizem Maribor, javni zavod
Skrajšan naziv Zavod za turizem Maribor
Mednarodni naziv Maribor tourist board
Odgovorna oseba Jure Struc, direktor
Naslov Tkalski prehod 4, 2000 Maribor
Telefon +386 2 23 46 600
Faks +386 2 23 46 623
E-naslov zzt@maribor.si
Matična številka 1526022
ID za DDV SI 70464600

Turistična vizija

Maribor je svetovno prepoznavna destinacija najstarejše vinske trte, ki v prepletu mestnega utripa in zelene narave razvaja z gastronomskimi, aktivnimi in trajnostnimi doživetji ter je središče vrhunskih kulturnih, športnih in poslovnih dogodkov širše regije.

Turistična destinacija je vabljiva za goste, ki želijo uživati življenje, in je poznana po svoji izjemni gostoljubnosti. Goste sprošča, razvaja in spodbuja k odkrivanju duhovne kulture, aktivnostim v naravi in zdravemu življenju skozi vse leto.

Razpoznavna je po bujnih zelenih gozdovih, sončnih vinorodnih gričih, bogati dediščini ter izjemni vinski tradiciji, katere simbol je najstarejša trta na svetu. Odlikuje se po vrhunski kulturni in družabni ponudbi, ki jo nadgrajuje naziv Evropske prestolnice kulture 2012.

S kakovostno ponudbo navdušuje športnike in rekreativce. Značilni za destinacijo so zelena narava, zdrava pitna voda, prijetna klima, pristna vinsko-kulinarična doživetja, starodavna mesta, živahna podoba podeželja ter veseli in gostoljubni domačini. Odličnost dosega s kakovostno ponudbo udobja, storitev in zabave tudi za zahtevnejše poslovne goste.

Stopite v stik z nami

Več

Ključni dokumenti

Več

Celostna grafična podoba

Več
Smo TOP 3 destinacija v Evropi!