Zeleni napotki

Zeleni napotki

Hvaležni smo vam za vaš prispevek k ohranjanju narave.

Destinacija Maribor si želi ostati zelena in butična destinacija, zato smo pripravili za vse deležnike napotke k trajnostnemu ravnanju. Hvaležni smo vam za vaš prispevek k ohranjanju narave.

...  V naši deželi je voda iz pipe pitna.
...  K varovanju okolja prispevate z varčno uporabo vode in električne energije.
...  Poskusite lokalne jedi in kupujte izdelke lokalnih pridelovalcev.
...  Za obisk kotičkov po mestu lahko uporabite kolo, električno kolo, električni avtobus ali električno mini vozilo Maister in tako prispevate k zmanjšanju onesnaževanja okolja.
...  Največja znamenitost v mestu, preko 400 let stara Stara trta ponuja v svoji hiši izbor vrhunskih štajerskih vin, z nakupom le-teh pa boste podprli lokalne vinogradnike in lokalno gospodarstvo.
...  V destinaciji imate na izbiro kar nekaj objektov, ki so ponosni nosilci trajnostnih znakov EU Ecolabel in Green Key.
...  V destinaciji so vam na voljo zelena doživetja, ki vključujejo opazovanje ptic, sprehode po botaničnih vrtovih, kolesarjenje po čudoviti krajini.
...  Aktivno sodelujte na delavnici obdelovanja slovenskega lesa, delavnici peke buhteljnov, delavnici za sommelierje, čokoladni delavnici ali čebelarski delavnici, kjer postanete čebelar za en dan.
...  Poskusite naše lokalne jedi: pohorsko omleto, gobovo juho z ajdovimi žganci, pohorsko bunko ali pohorski lonec.
...  Obiščite tradicionalne dogodke, kot so Festival Lent, Festival Stare trte in Zlato lisico ter ponesite s seboj dober glas mesta.

Hvala, da nam pomagate ohranjati turistični biser, ki ga množice še niso odkrile.

Smo TOP 3 destinacija v Evropi!