Umetnost in kultura

Raziskujte mariborsko in slovensko preteklost in širite svojo kulturno razgledanost z obiskom katere od mariborskih kulturnih ustanov.

Maribor – Evropska prestolnica kulture 2012

Očarljivo mesto z globokimi kulturnimi in zgodovinskimi koreninami, ki segajo daleč v srednji vek.

Mesto je bilo kot Maribor prvič omenjeno v pisni listini 20. oktobra 1164, medtem ko so njegovo območje poselili že v prazgodovinski dobi.

Danes se štajerska prestolnica ponaša z vrhunsko kulturno ponudbo in živahno sodobno umetnostjo – njena osrednja kreatorja sta Slovensko narodno gledališče Maribor, dom umetnikov in kulturnih dosežkov svetovnega kova, ki skozi vse leto gosti številne gledališke predstave in druge dogodke s področja uprizoritvenih umetnosti, ter Narodni dom Maribor, organizator enega največjih poletnih kulturnih festivalov v Evropi, Festivala Lent.

Ste vedeli, da so v Mariboru živele ali v njem pustile pečat znamenite zgodovinske osebnosti, kot so Wilhelm von Tegetthoff, Herman Potočnik - Noordung, Anton Martin Slomšek, nadvojvoda Janez, Rudolf Maister, Nikola Tesla in Hugo Wolf?

 

Raziščite kulturne bisere

Živahen utrip mestnih ulic in trgov bogatijo umetniške in kulturno-zgodovinske dragocenosti muzejev, galerij in razstavišč.

Ni podatkov
Smo TOP 3 destinacija v Evropi!