Maribor je mesto kulture, gastronomije in … nogometa!

Maribor je mesto kulture, gastronomije in … nogometa!

Vabljeni med srčne športne navdušence, ki bodo s svojo značilno gostoljubnostjo in odlično ponudbo mesta poskrbeli za nepozabna doživetja v Mariboru!

Ne spreglejte! Ključna dejstva o Mariboru, edinstvenem gostitelju Evropskega nogometnega prvenstva U21!

Maribor, drugo največje mesto v Sloveniji, je pomembno univerzitetno, gospodarsko, kulturno in turistično središče severovzhodne Slovenije. Mesto leži na križišču pomembnih evropskih poti (do meje s sosednjo Avstrijo nas loči le 20 kilometrov), hkrati pa ga obdajajo izjemne naravne danosti: gozdnata pobočja Pohorja – najvzhodnejšega dela Alp, lična vinorodna pokrajina, ki sega vse do mestnega jedra, in veličastna reka Drava, ki se vije skozi mesto.

Kontakt za medije

Monika JURIŠIČ HLEVNJAK
T: +386 2 234 66 21 │ M: +386 70 812 715 │ E: monika.hlevnjak@maribor.si

Želite o Mariboru, slovenski nogometni prestolnici, izvedeti več? Kontaktirajte nas in poslali vam bomo dodatne informacije ter tekstovno, fotografsko in video gradivo.

Želite med Evropskim nogometnim prvenstvom U21 pobliže spoznati turistično ponudbo Maribora? Za novinarje in druge predstavnike medijev načrtujemo organizacijo turističnega doživetja - pridružite se nam! (izvedbo bomo prilagodili epidemiološkim razmeram in z njimi povezanimi ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa)

Doživite Maribor