Pohodništvo

Pohodništvo

Privoščite si aktiven pohodniški izlet v slikoviti naravi Mariborskega Pohorja in vinorodnih gričev. Naj vas očarajo hribi, jezera, slapovi, vinogradi in razgledi.

Lahkih nog naokrog

Raziščite številne pohodniške poti, ki vodijo med gozdovi, jezeri in slapovi ter ponujajo čudovite razglede. Obiščite eno najlepših slovenskih jezer - Črno jezero ali se podajte na prvo mednarodno pot nordijske hoje Vinotour in se fotografirajte ob znameniti cesti v obliki srca.

Zakaj za svoj pohodniški izlet izbrati prav naše kraje?

Pohorje, Kozjak in vinorodni griči so polni zanimivih poti, slikovite narave in skritih kotičkov. Izmed številnih raznolikih pohodnih poti poiščite tisto, ki je na kožo pisana vam, nato pa le pot pod noge!

  • Raziščite pohorski pragozd, Lovrenško, Črno in Ribniško šotno barje z jezeri, mogočne slapove Veliki in Mali Šumik in bistro Lobnico …
  • Čudovita narava skriva pester živalski in rastlinski svet, v njej je ob pravem času najti tudi slastne gozdne dobrote.
  • Ob potoku Lobnica se nahaja popolnoma nedotaknjen pohorski pragozd, kjer so svoje skrivno zatočišče našli bukve, smreke in jelke.
  • Prelepi razgledi z razglednih točk in vrhov.
  • Določene lokacije bogatijo tudi zgodbe in legende, ki izlet popestrijo tudi otrokom. Le kdo še ni slišal pravljice o Jezerniku iz Lovrenca?
  • Pohajajte med vinogradi, sadovnjaki in gozdički, po vinskih cestah in razglednih panoramskih poteh …Tu je prva mednarodna pot nordijske hoje Vinotour, ki vodi tudi po znameniti cesti v obliki srca.

Navdih za doživetja

Smo TOP 3 destinacija v Evropi!