Posebna prizorišča

Posebna prizorišča

Vaš dogodek bo v katerem izmed naših posebnih prizorišč bogatejši za odlično vzdušje.

Hiša Stare trte

Po pročelju v 16. stoletju sezidane hiše, ki do danes ni doživela večjih arhitekturnih sprememb, že več kot 400 let raste trta, ki velja za najstarejšo na svetu. Tu je z muzejskimi eksponati na ogled bogata mariborska vinska dediščina.

Pokrajinski muzej Maribor

Mariborski grad, pomemben arhitekturni spomenik, ki v vsem svojem razkošju stoji v osrčju starega mestnega jedra je lahko zares posebno prizorišče vašega dogodka. Ob večerih bo večerja pod grajskimi arkadami očarala vaše goste. V Viteški dvorani pogosto potekajo nastopi, manjši koncerti in drugi manjši dogodki, ki jih obišče do 80 ljudi.

Slovensko narodno gledališče – Kazinska dvorana

Slovensko narodno gledališče Maribor se nahaja v starem mestnem jedru, na prelepem Slomškovem trgu, ob katedrali in parku. Kazinska dvorana je uporabljena kot posebno prizorišče za sprejeme in koncerte.

Minoritska cerkev s samostanom

Cerkev Marijinega vnebovzetja predstavlja centralno stavbo Minoritskega samostana, edinega srednjeveškega samostana v mestu - najstarejši del cerkve je njena ladja, ki izhaja iz 15. stoletja. Današnji videz pa je cerkev imela že v 18. stoletju, ko je dobila baročno fasado in stolp. V njej se lahko koncertov, predstav in formalnih dogodkov udeleži do 200 ljudi.

Vinagova vinska klet

V centru mesta je pod Trgom svobode in še dlje ena največjih in najstarejših vinskih kleti v Evropi - obsega 15.000 kvadratnih metrov in 2,1 kilometer dolge podzemne tunele, ki vodijo do čudovitega sveta, polnega vinskih okusov! Lahko je popolno prizorišče za vaš dogodek.

Splavarjanje na Dravi

Poskusite tradicionalno splavarjenje po reki Dravi po starem delu mesta, imenovanem Lent. Splav je uporabljen tudi kot prizorišče porok, manjših koncertov in tudi gledaliških predstav.

Vinska klet Dveri Pax

Oglejte si prenovljen več kot 450 let star dvorec na posestvu Jarenina, kjer danes potekajo prodaja in pokušanje vin ter predvsem razvajanje gostov.

Smo TOP 3 destinacija v Evropi!