Odlična destinacija za poslovna srečanja

Odlična destinacija za poslovna srečanja

Maribor je edinstvena lokacija za konference in motivacijske programe. Ne le, da je lahko dostopen, varen in lep, tudi sicer ponuja veliko. Tu je deset dobrih razlogov, zakaj bi vaše naslednje srečanje moralo potekati v Mariboru.

10 razlogov za organiziranje dogodka v Mariboru

1. Konferenčni prostori za vse priložnosti

Konferenčni prostori in dvorane, ki jih je najti pri nas, so zaradi različnih velikosti, kapacitet in zanimivih lokacij primerne za najrazličnejše dogodke.

2. Posebna prizorišča, v katerih je še vedno čutiti zgodovino

Naj bo stara vinska klet, cerkev s samostanom, narodno gledališče, regijski muzej ali tradicionalni splav - na prav vsakem od tukajšnjih posebnih prizorišč je začutiti pridih preteklih časov.

3. Majhno mesto, kjer je vse na dosegu - koraka

V mestnem jedru ste v vsakem trenutku le sprehod oddaljeni od katerega od konferenčnih prostorov.

4. Odlična vina in kulinarika

Poleg tega, da mesto slovi po Stari trti, ki je s kar 450 leti najstarejša trta na svetu, je mariborsko podeželje tudi sicer obdano s prelepimi vinogradi in ima bogato kulinarično tradicijo. V Mariboru in njegovi okolici se nahajata kar dve od petih najboljših slovenskih restavracij: Hiša Denk v Zgornji Kungoti in Restavracija Mak v mestnem centru - vodita ju brata Gregor in David Vračko, ki spadata med najboljše kuharske mojstre v Evropi.

5. Zaradi dobrih povezav ste blizu tudi, ko ste daleč

Maribor je lahko dostopen. Drugo največje mesto v državi je le uro vožnje oddaljeno od Ljubljane, dobri dve uri vožnje od Kopra, slabi dve uri od Novega Mesta in Bleda ter le pol ure vožnje od Murske Sobote. Lega je prikladna tudi za mednarodne dogodke, razdalja od letališča do centra mesta in koferenčnih dvoran je kratka.

6. Bogata ponudba poslovnih hotelov

Naši hoteli ponujajo vrhunske konferenčne prostore s sodobno tehnologijo za vaš dogodek, hkrati pa vašim poslovnim gostom nudijo udobje tudi v prostih urah.

7. V Mariboru nikoli ni dolgčas

Tu je najti številne aktivnosti, ki bodo vam in vašim gostom popestrile obisk in ga naredile edinstvenega. Preizkusite se v geocachingu, iskanju poti iz sobe pobega ali SUPanju, nepozabno doživetje pa je tudi ogled mesta s tradicionalnega splava.

Splavarjenje na reki Dravi

8. Sproščujoča narava

Vaši gostje se lahko po poslovnem srečanju tu sprostijo v okolici mesta, ki ga bogati neokrnjena narava Pohorja. Stik z naravo pa bo nedvomno koristil tudi počutju in produktivnosti.

Lovrenška jezera Maribor

9. Kultura na vsakem koraku

Po opravljenih obveznostih se prileže kulturni oddih - raziščite katero od številnih mariborskih kulturnih znamenitosti. V mestu, ki je leta 2012 nosilo naziv Evropske prestolnice kulture, potekajo številni festivali. Poleti lahko obiščete Festival Lent, jeseni ne gre zamuditi martinovanja, v vseh letnih časih pa so tu najrazličnejši koncerti in predstave.

Festival Lent Maribor

10. Smo na dobrem glasu

Destinacija Maribor - Pohorje je prejemnica znaka Slovenia Green Bronze in s tem vključena v program Zelena shema slovenskega turizma. Naše drugo največje mesto je bilo tudi Evropska prestolnica kulture 2012, Evropska presoltnica mladih 2013 in Evropsko mesto športa 2018.