Duhovi preteklosti

Vabimo pred Hišo Stare trte!

okviru letošnjega programa Lent po Lentu in Festivala Stare trte vabimo pred Hišo Stare trte, kjer bomo v petek 29. Septembra Festival Lent simbolično znova postavili na obrežje Drave.

Staro se vedno umika novemu, novo pozablja staro, a se hkrati tudi samo stara. A duhovi preteklosti nas spremljajo ves čas, pa naj se tega zavedamo ali ne. Skrbijo za nas in se trudijo, da njihovi varovanci ne bi prišli v preveč zagatne situacije. Prav posebni so duhovi ognja. Ti poskrbijo, da se preteklost povezuje s prihodnostjo in tako prenašajo pozitivna sporočila iz davnine v današnji čas. Tako bodo duhovi preteklosti z ognjem "posvetili" novi mariborski trg ob reki Dravi in poskrbeli, da bo tudi v bodoče to prostor pozitivnih energij, srečevanja in veselja.

Ognjena predstava Duhovi preteklosti je nastala prav za to priložnost v laboratorijih ognja hrvaške skupine Cirkultura, ki bo predstavo tudi izvedla.

Ogled prireditev je brezplačen, obiskovalce pa pozivamo k solidarnostni donaciji za pomoč prizadetim v poplavah. S prireditvami v okviru akcije Daj naprej! se želimo zahvaliti in pokloniti gasilcem, reševalcem, prostovoljcem ter vsem drugim, ki nesebično delajo na poplavljenih območjih.

Smo TOP 3 destinacija v Evropi!