Ekološka turistična kmetija Valentan

Ekološka turistična kmetija Valentan

Ekološka kmetija Valentan leži v vasi Vodole, le streljaj iz mesta Maribor. S spoštovanjem tradicije in novimi znanji pridelujemo zdravo ekološko hrano in vrhunska ekološka vina avtohtonih in odpornih sort.

Vrhunska vina v sozvočju z naravo

Na ekološki kmetiji Valentan s pomočjo pridnih rok družinskih članov obdelujemo 4,5 ha vinogradov na naravi in okolju prijazen način. Za ekološko pridelavo in predelavo vsako leto pridobimo ekološki certifikat.

Na kmetiji z veseljem sprejemamo goste na domači narezek s svežim kruhom, zaseko, »kiblflejšom«, pašteto, salamo, klobaso in sezonsko zelenjavo in gibanico, predstavimo ekološko pridelavo vina in kmetijo. Posebej pripravimo domače dobrote tudi za vegetarijance in vegane. Goste popeljemo skozi staro vinsko klet in vam ob kulinarični spremljavi predstavimo posebnosti naših naravnih vin.

Poleg vrhunskih, vsako leto nagrajenih vin, pridelujemo še ekološka žita, oljne buče, zelenjavo in sadje. Ohranjamo travniški sadovnjak s starimi sortami jabolk, češenj in sliv. Kmetija je pestra in raznolika, s tem ohranjamo v kar največji meri biotsko pestrost rastlin in živali.  Na naši kmetiji se lahko oskrbite s svežimi pridelki in izdelki:

  • ajdova kaša, pšenična moka, pirina moka, pirin zdrob, 100% bučno olje, jabolčni kis iz starih sort, jabolčni sok iz starih sort,
  • hokaido buče, čebula, fižol stročji in zrnje, korenček, rdeča pesa, krompir
  • hruške, grozdje, jabolka, slive, orehi

Vabljeni na naš hišni bio narezek in degustacijo svežih ter maceriranih oranžnih vin.

Suho: sauvignon, laški rizling, chardonnay, renski rizling, sauvignier gris, modra frankinja
Polsladko: rumeni muškat, kerner
Sladko: pozna trgatev iz laškega rizlinga

Delovni čas

  • Degustacije vin po predhodni najavi vsak dan od 13.00-19.00. Za degustacijo vina in nakup izdelkov smo zmeraj odprti, če smo le doma. Naprošamo, da bi nas gostje prej poklicali. Naveden odpiralni čas je informativne narave in je prilagodljiv, glede na potrebe gostov in naše razpoložljivosti. Za hrano na vinotoču (narezek, gibanica) se je potrebno najaviti vsaj en dan prej.
Smo TOP 3 destinacija v Evropi!