Odprti so pozivi za vstop v Zeleno shemo slovenskega turizma, ki vključuje tudi nov znak Slovenia Green Cuisine

Datum: 28. 1. 2021
Lokacija:

Slovenska turistična organizacija je včeraj objavila in predstavila pozive za vstop v Zeleno shemo slovenskega turizma (ZSST). Predstavljen je bil tudi prenovljen poziv za prijavo 5-zvezdičnih doživetij za pridobitev znaka Slovenia Unique Experiences (SUE), ki bo objavljen marca.

STO je v četrtek, 28. januarja, predstavila in objavila pozive za vstop v Zeleno shemo slovenskega turizma (ZSST) za destinacije in ponudnike. Za destinacije in parke, ki se bodo ocenili na način destinacij, je prijava mogoča do 16. februarja 2021, za ponudnike pa je poziv odprt celo leto.

V ZSST se v letu 2021 obeta več novosti, med njimi je najpomembnejša vključitev gastronomije tako za destinacije kot za ponudnike. Destinacijam bo na voljo nov, prostovoljen gastronomski modul, s pomočjo katerega bodo ocenile stanje in možnosti za napredek na tem področju, ponudniki pa bodo lahko pridobili znak Slovenia Green Cuisine. Vključitev gastronomije v nacionalni program za razvoj trajnostnega turizma bo tudi eden glavnih doprinosov projekta Evropska gastronomska regija 2021.

Več o ZSST si lahko preberete na poslovnih straneh STO, pozivi pa so skupaj s prijavnicami in drugimi pomembnimi dokumenti objavljeni na tej povezavi.

Predstavitvi novega poziva ZSST, ki zajema področje trajnosti, je sledila še predstavitev poziva za prijavo 5-zvezdičnih doživetij za pridobitev znaka Slovenia Unique Experiences (SUE). STO je v letošnjem letu prenovila in združila obstoječe pozive za 5-zvezdična doživetja in poziva inovativnosti - Snovalec in Sejalec - v en poziv, s čimer želimo doseči večjo osredotočenost na visoko kakovostna doživetja z močnim tržnim potencialom ter z načrtovano digitalizacijo doživetij in prodajnih poti, kar predstavlja temeljne usmeritve pri okrevanju in ponovni rasti slovenskega turizma. Poziv za 5-zvezdična doživetja bo sicer objavljen marca in bo odprt do 31. avgusta 2021.

Na predstavitvi je bilo prisotnih skoraj 280 udeležencev, kar kaže na veliko zanimanje slovenske strokovne javnosti za razvoj v smeri odgovornega turizma z visoko dodano vrednostjo.

Posnetek predstavitve si lahko ogledate na tej Zoom povezavi.

Smo TOP 3 destinacija v Evropi!