Odgovorni potovalni standardi slovenskega turizma

Datum: 22. 3. 2021
Lokacija:

Zdaj je čas. Da ravnamo odgovorno, varno in trajnostno.

Higienska in poslovno pomembna priporočila za odgovorno delovanje v turizmu

V času negotovosti zaradi pojava novega koronavirusa je uspešnost v turistični panogi odvisna od zaupanja gostov, da lahko pri nas dopustujejo tako, da ne ogrožajo svojega zdravja in varnosti. Zaradi sprememb, ki jih povzroča širjenje bolezni COVID-19, je še bolj kot kadarkoli doslej pomembno, da turistične destinacije in ponudniki s poenotim delovanjem in medsebojnim sodelovanjem ohranjamo, kar smo v slovenskem turizmu skupaj že dosegli.
Zaupanje v znamko I feel Slovenia ohranjajmo in povečujmo z odgovornimi potovalnimi standardi v turizmu.

Združili smo jih v znak GREEN&SAFE. Z njim označujemo in poudarjamo visoke higienske standarde in protokole ter trajnostna priporočila za turistične ponudnike in destinacije. Z aktivnostmi, ki temeljijo na varnosti, odgovornosti in trajnosti, povečujmo zaupanje gostov, da je Slovenija zelena in odgovorna turistična destinacija.

Pri komuniciranju z gosti si pomagajmo z vsebinami, rešitvami in orodji iz priročnika, namenjenega odgovornim turističnim destinacijam in ponudnikom. V njem predstavljamo:

  • higienske standarde, ukrepe in priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki veljajo za turistično panogo;
  • priložnosti, ki jih lahko kot že uveljavljena zelena, aktivna in zdrava dežela izkoristimo v času, ko so turisti po vsem svetu posebej pozorni na možnosti izbire bolj varnih, bolj individualnih in butičnih turističnih nastanitev, programov, doživetij;
  • komunikacijska orodja, ki pod krovno obljubo, da je Slovenija zelena in odgovorna dežela, izpostavljajo desetih ključnih vsebin, primernih tudi za uporabo v komunikacijah posameznih destinacij in ponudnikov.

Naj naše odgovorno delovanje pomaga gostom pri izbiri njihovih najboljših počitnic v Sloveniji!

Smo TOP 3 destinacija v Evropi!