Hostel Pekarna postal kolesarjem prijazni ponudnik nastanite

Datum: 29. 3. 2021
Lokacija: Maribor

Hostel Pekarna je uspešno pridobil naziv »kolesarjem prijazni ponudnik nastanitev«, ki ga na osnovi mednarodno uveljavljenih standardov podeljuje gospodarsko interesno Združenje za pohodništvo in kolesarjenje. S pridobitvijo kar štirih »koles« se HOP tako odslej uvršča med kakovostnejše ponudnike nastanitev za domače in tuje kolesarje.

V hostlu Pekarna, ki je del mreže Popotniškega združenja Slovenije, kljub zaprtju zaradi epidemije ne počivamo, temveč pridno izpopolnjujemo našo turistično ponudbo in z letošnjim letom širimo naš visok standard gostoljubja tudi na področje kolesarstva in pohodništva. S pridobitvijo kar štirih od maksimalno petih »koles« na lestivici kolesarskih trženskih standardov (KTS) s strani Združenja za pohodništvo in kolesarjenje bomo odslej še bolje nagovarjali domače in tuje kolesarje, ki bodo v Hostlu Pekarna našli vse kar potrebujejo za mobilno odkrivanje naravnih lepot Slovenije.

Za pridobitev naziva smo v hostlu uredili novo in varno kolesarnico za vse goste s kolesi, in tudi za ostale goste, ki imajo pri nas možnost izposoje kolesa – ponudbo slednjih smo v sodelovanju z Mariborsko kolesarsko mrežo tudi dodatno razširili, tako za odrasle kot za otroke. Zagotovili smo kakovostna stojala za kolesa, osnovno orodje in mazila za popravila ter možnost izposoje kolesarskih čelad in otroškega sedeža z naslonjalom. Predvsem pa smo za kolesarje pripravili informacijske table in mape s vsemi pomembnimi in praktičnimi informacijami: pregled kolesarskih poti, kolesarjem prijaznih restavracij, informacije o kolesarskih servisih in drugo, gostom pa bomo odslej ponujali tudi veliko promocijskega gradiva povezanega s kolesarstvom, kot so kolesarske poti, brezplačni kolesarski zemljevidi, paketi aktivnosti in podobno.

Pridobljen naziv ni samo odlična popotnica v času, ko nestrpno čakamo na ponovno odprtje nastanitvenih obratov po vsej Sloveniji, temveč tudi pomembna potrditev kakovostnega dela HOP-a, ki ga nameravamo v prihodnje še dodatno širiti – naš pogled je že usmerjen v pridobitev naziva pohodnikom prijaznega ponudnika nastanitev, ob tem pa v letošnjem letu že aktivno pripravljamo tudi številne druge novosti in izboljšave.

Izjava receptorke Maje Stoporko ob pridobitvi naziva:
»V času, ko so zaradi Covid-19 postelje hostla prazne, ogromno časa in truda vlagamo v čas, ko bo hostel ponovno na široko odprl svoja vrata za vse turiste. Veseli in ponosni smo naziva kolesarjem prijazna namestitev. S tem potrjujemo, da ponujamo vse, da kolesarjem ne ponujamo samo odlične namestitve. Nudimo jim tudi vse, kar jim bo kolesarsko pustolovščino naredilo še bolj zanimivo, varno in brezskrbno. Veselimo se dne ponovnega odprtja, ko bo lahko teorija potrjena tudi s prakso. Ko bodo naši kolesarski gostje lahko izkusili ponudbo hostla ter svoje lepe izkušnje delili naprej. Vabimo torej vse kolesarje in tiste, ki to še niso. Morda pa prav zaradi naše ponudbe, še kdo prikima, da kolesarjenje ni samo zdravo, ampak, da je lahko nadvse zanimivo in polno dogodivščin.«

O nazivu kolesarjem prijaznega pobudnika nastanitev
Slovenske turistične organizacije, ki ocenjuje namestitvene obrate po kriterijih pohodniških in kolesarskih trženjskih standardov (PTS in KTS) za pridobitev znaka pohodniškega in kolesarskega hotela. Nastanitveni obrati, ki izpolnjujejo kriterije PTS in KTS pridobijo znak pohodniškega/kolesarskega hotela oziroma drugega nastanitvenega obrata ustrezne stopnje (max. 5 stopenj; 1 je najnižja, 5 je najvišja), ki pomeni stopnjo specializacije obrata za produkt pohodništvo/kolesarstvo. Namen uvajanja kolesarskih trženjskih standardov so: večja prepoznavnost kolesarskih produktov in storitev, pospeševanje rasti kakovosti turistične in spremljevalne ponudbe za kolesarje, diferenciranje ponudbe od konkurence, boljša prodaja storitev, povezanih s kolesarjenjem, in posledično boljša izkoriščenost potencialov.

Smo TOP 3 destinacija v Evropi!