Najstarejša trta med 100 najboljšimi trajnostnimi zgodbami na svetu

Datum: 2. 10. 2022
Lokacija: Maribor

Destinacija Maribor se je z virtualnim doživetjem 450-letne zgodbe najstarejše trte uvrstila na seznam stotih najboljših trajnostnih praks na svetu Green Destinations Top 100 Stories. Razglasitev Top 100 Stories je potekala na konferenci Global Green Destinations Days v Atenah, na kateri so z namenom predstavitve dobrih praks in izmenjave izkušenj povezali strokovnjake za trajnostni razvoj, destinacijske menedžerje in turistične organizacije. To je že druga mednarodna nagrada Zavodu za turizem Maribor za digitalizacijo ponudbe Hiše Stare trte; lani so zanjo prejeli prvo nagrado Evropske mreže za kulturni turizem v kategoriji digitalizacije v trajnostnem kulturnem turizmu na poti k pametnim destinacijam.

Jure Struc, direktor Zavoda za turizem Maribor: "Nagrada organizacije Green Destinations je nov dokaz, da smo pri uresničevanju zavez za razvoj trajnostnega DNK mesta Maribor na pravi poti. Potrjuje, da radovednost nadgrajujemo z domišljijo in nato s sodelovanjem ustvarimo odličen izdelek ali doživetje. Ponosen sem, da nam v zadnjem času v Mariboru uspevajo resnično plodna in odmevna sodelovanja, brez katerih se ne moremo razvijati v inovativno in trajnostno turistično destinacijo."

Marca prihodnje leto bodo na enem največjih turističnih sejmov ITB Berlin podelili še nazive Green Destinations Story Awards, zmagovalce posameznih kategorij seznama Top 100 Stories.

Smo TOP 3 destinacija v Evropi!