Prejemniki priznanj Občinske turistične zveze za leto 2022 za urejeno okolje, Zlata sončnica

Datum: 5. 4. 2023
Lokacija: Maribor

1. VRTNARIJA BENSA IZ RADVANJA

Vrtnarija Bensa iz Radvanja se ponaša z več letno družinsko tradicijo.Vzdržujejo tradicionalno sezonsko ponudbo primestne vrtnarije, sadike cvetja in zelenjave, vzgojene doma na vrtnariji.Čez poleteje ponudbo popestrijo s samopostrežnim vrtom, ki je zelo priljubljen. Vzorno skrbijo za urejenost okolice vrtnarje s sezonskimi nasadi pisanega cvetja, ki se ponosno bohoti in navduši obiskovalce vrtnarije. Pri njih ni naključi prav vse na svojem mestu, kar daje vtis dovršene urejenosti.
Za urejenost okolja vrtnarije jim podeljujemo Zlato sončnico za leto 2022.

2. GOSTILNA FRAJGRABA IZ MALEČNIKA

Gostilna Frajgraba iz Malečnika se nahaja na začetku mariborske vinske ceste le 5 km iz Maribora. Gostilno Frajgraba bi najlažje opisali kot pravljičo graščino sredi morja sezonskega cvetja, ki se na nevsiljiv način vključuje v okolico. Ambient  navduši vse, ki imajo radi naravo, mir in cvetje. Seveda pa je to pravi naslov za kulinarične užitke.
Za zunanjo urejenost gostilne jim podeljujemo Zlato sončnico za leto 2022.

3. KMETIJA ČERNE IZ RAZVANJA

Kmetija Črne iz Razvanja se nahaja v spodnje delu Razvanja. Nevsiljivo sovpada v okolje za kar so zaslužni lastniki, ki majo čut za dovršenost pri urejanju okolja po pravilu, manj je več. Okolico bogati zelenje, sadna drevesa, okrasni elementi in cvetje, ki omogočajo turistu  sproščenost in prijetno počutje. Sicer pa kmetija svoje izdelke proda kar na domačem dvorišču. V gostišču nudijo  vrhunsko domačo kulinariko  in nastanitve.
Za ureditev okolja jim podeljujemo Zlato sončnico za leto 2022.

Smo TOP 3 destinacija v Evropi!