Žametna večerja RAZPRODANA!

Vrhunska gastronomija na najdaljši mizi med vinogradi.

VSTOPNICE SO RAZPRODANE!

Maribor je najboljša kulinarična destinacija leta 2023! O tem se prepričajte tudi sami in ne zamudite letošnjega kulinaričnega vrhunca v štajerski prestolnici!

Zabeležite si datum: četrtek, 1. junij 2023!

Datum: četrtek, 1. junij 2023, ob 18. uri
(z nadomestnim terminom 8. junij 2023)
Lokacija: Maribor (pod Kalvarijo)

Žametna večerja med vinogradi je gastronomski vrhunec v štajerski prestolnici, najboljši evropski kulinarični destinaciji leta 2023.

Nepozabno doživetje se odvija za 70-metrsko mizo pod znamenito mariborsko Kalvarijo, kjer 150 gostom postreže več kot 80 dijakov in študentov mariborskih šol za gostinstvo in turizem.

Edinstveno prizorišče ob vinogradu potomk najstarejše trte sveta, kulinarične kreacije v sodelovanju z najodličnejšimi slovenskimi chefi ter spodbujanje mladih k poklicem v gostinstvu in turizmu se zlijejo v vrhunsko gastronomsko prireditev, ki odmeva doma in na tujem.

!!RAZPRODANO!!
Predprodaja: od 17. 4. do 30. 4. 2023: 110 EUR/osebo 

Cena vključuje: 

  • Sprejem s pozdravi iz kuhinje in vinski pozdrav
  • Večerja s 5-hodnim menijem z vinsko spremljavo

*Z nakupom vstopnice organizator ne zagotavlja sedežnega reda po želji gostov. 

**Izbira menija je mogoča zgolj ob nakupu vstopnice. Izbranega menija (mesnega oz. brezmesnega z ribo) na dogodku ne bo mogoče spremeniti. 

***Z nakupom vstopnice se strinjate in potrjujete tako datum dogodka dne 1. 6. kot nadomestni datum 8. 6. 2023.

Kontakt

Kontakt za dodatne informacije v zvezi z dogodkom:
TIC Maribor
T: +386 2 23 46 611;
E: tic@maribor.si

V družbi priznanih chefov

Igor Jagodic, dobrodošel v Mariboru!

Igor Jagodic je večkrat nagrajeni kuharski mojster, ki v svoji Restavracija Strelec ponuja inovativen pristop k slovenski kuhinji in postreže z edinstvenim kulinaričnim doživetjem v osupljivem ambientu Ljubljanskega gradu, od koder se ponuja čudovit razgled na prestolnico in gorske vrhove. Prepoznaven je po edinstveni pozornosti do podrobnosti in preoblikovanju tradicionalnih slovenskih jedi v sodobne kreacije, njegova kuhinja pa slovi po prvovrstni ponudbi sezonsko in mikrosezonsko prilagojenih jedi ter uporabi vrhunskih lokalnih sestavin.
Chef Jagodic ima za seboj dolgoletno kariero v gastronomiji, svoje izkušnje pa je pridobival v številnih mednarodnih restavracijah. Letos bo na Žametni večerji med vinogradi mentor mlademu upu Erazmu Valentinčiču iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor.
Na vprašanje, kako kot vzornik spodbuja mlade upe na njihovi življenjski poti, je odgovoril: “Zelo rad predajam znanje mladim, zato tudi sodelujem s šolami in pozdravljam vsak tak projekt, v katerega so vključeni. Zavedam se, da je potreba po poklicih v gostinstvu in turizmu velika, zato jih tudi z veseljem sprejmem v svoji restavraciji.”

Z nami bo Filip Matjaž!

Filip Matjaž je navdihnjen mlad kuhar in lastnik sodobne primorske »fine dining« restavracije COB, katere obisk je izjemno kulturno-kulinarično doživetje. Svojih kuharskih veščin se je priučil pri najboljših, svetovno znanih chefih, letos pa bo mentor mlademu upu Tinetu Leopoldu iz Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor na Žametni večerji med vinogradi.
Kratica COB izhaja iz angleške besedne zveze “Cooking Outside the Box” in je koncept njegove restavracije, kjer nastajajo drugačne, inovativne jedi, izven okvirjev ter se prepletajo odlične zgodbe z interaktivnimi vsebinami.

Na vprašanje, kako kot vzornik spodbuja mlade upe na njihovi življenjski poti, je odgovoril:
“Na mladih svet stoji! Najraje sodelujem z mladimi, predvsem tistimi, ki so pravkar zaključili šolanje, saj so takrat polni novih idej. V tem obdobju jih je najlažje usmerjati in oblikovati v to, kar si sami želijo postati, brez omejevanja. Prav takšno rast jim ponujam tudi v svoji restavraciji, kjer jim želim pokazati, da so lahko drugačni, da naj bodo brez strahu to, kar si želijo biti, ter ostajajo zvesti svojemu stilu oz. filozofiji kuhanja.”

“Poskrbel bom za najslajši del večera …”

Znani mariborski chef Sebastjan Plevčak že kar nekaj let skrbi za vrhunsko kulinariko v šolski restavraciji Restavraciji in kavarni Sedem in se ponaša z Michelinovimi priznanji, tako da se za laskav naziv Best Culinary Destination 2023, ki ga je prejel Maribor, lahko zahvalimo tudi njemu.
Tudi letos bo del zgodbe Žametne večerje – na krožnikih bo pričaral drzno sladico.

Soorganizatorji prireditve so: Zavod za turizem Maribor, Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor, Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor, Biotehniška šola Maribor in podjetje za organizacijo dogodkov Factumevent.

Se vidimo na Žametni večerji!