Festival Lent 2024: 36. folkart - otvoritev

Lentajmo skupaj!

Črna gora, Indija, Južna Koreja, Nova Zelandija, Panama, Portugalska in Slovenija

36. folkart je največji slovenski folklorni festival, ki se bo odvijal od 25. do 29. junija 2024. Festival je pravo okno v svet različnih kultur, ki jih vsako leto prinesejo v Maribor. V času, ko se svet hitro spreminja, je negovanje kulturnega izročila in tradicije še kako pomembno, saj kultura predstavlja osnovo obstoja vsakega naroda.

Folkart je gostil že več kot 80 različnih držav z vsega sveta, kar je prineslo številne edinstvene zgodbe, plesne predstave in glasbene nastope. Letošnji, že 36. Folkart, obljublja pestro udeležbo iz vseh strani sveta, s kontinentov tako oddaljenih kot tudi malo manj oddaljenih.

Črna gora, Indija, Nova Zelandija, Panama, Portugalska, Južna Koreja in Slovenija bodo ponosno predstavile svojo kulturo skozi ples, glasbo, obrti in kulinariko. Festival obljublja živahen teden, poln pestrih dogodkov, ki se bodo odvijali na glavnem festivalskem odru ter po mestu, na Glavnem trgu, Lentu in drugod po Sloveniji.

Letošnji folkart bo zagotovo barvit, živahen in vesel, zato ne zamudite te priložnosti za doživetje raznolikosti kulturnega izročila iz celega sveta.

Nakup vstopnic

Smo TOP 3 destinacija v Evropi!