Celo mesto je oder

Celo mesto je oder

V Evropski prestolnici kulture 2012 lahko ujamete vrhunski balet in gledališko predstavo, ki bosta gostovala po vsej Evropi, ali največji večkulturni regijski festival na prostem Lent, ki razživi celo mesto.

Mesto metropolitov in Mariborčanov

Desetletje Evropske prestolnice kulture in tisočletje mestne zgodovine. V Mariboru se družijo srednji vek in modernizem, zloščeni trgi in postindustrijski vintidž, grafiti in vinogradi.

Srce Maribora je Lent z najstarejšo trto na svetu, nekoč pristanišče splavarjev, danes promenada in prizorišče za največji poletni festival na prostem.

Maribor je sproščen in svetovljanski, z močno kulturno-umetniško sceno, ki s prepoznavnostjo sega po vsem svetu in kot reka Drava poganja ogromno ustvarjalne elektrike. Pridite se prižgat!

 

Priporočamo

Faust Edwarda Cluga

Svetovno priznani koreograf in umetniški vodja mariborskega baleta Edward Clug je Goethejevo antologijsko zgodbo o alkimistu, ki proda dušo hudiču, na oder postavil z veliko odrske čarovnije in črnega humorja. Izjemna koprodukcija SNG Maribor, Cankarjevega doma Ljubljana in Opernhaus Zürich.

Dediščina in ustvarjalnost Maribora

Po sprehodu med mestnimi trgi vstopite v znamenite stavbe. Pokrajinski muzej Maribor hrani stoletja dediščine mesta za prihodnost. Razstava Spekter v Umetnostni galeriji Maribor drzno sooča ikonične podobe in oblike. 

Obiščite Muzej za enega v Trafiki in ustvarjalne depoje pohištva iz lesa in kulturne četrti. Zlijte se z odrom med uprizoritvami in festivalskimi koncerti.  

Celoletni vrtiljak dogodkov

Vprašanje ni iti ali ne iti, ampak kaj izbrati. Pri tem vam lahko pomaga mestni koledar Maribora, ki je dobro organiziran vrtiljak umetniških, kulturnih in družabnih dogodkov.

Smo TOP 3 destinacija v Evropi!