59. Festival Borštnikovo srečanje

Festival Borštnikovo srečanje je osrednji, najstarejši in najuglednejši gledališki festival v Sloveniji.

Kjer so na ogled najboljše gledališke predstave!

Festival, ki poteka v prvi polovici junija, postreže z najboljšimi predstavami slovenskih gledališč. Ob koncu festivala strokovna žirija podeli nagrade za dosežke na več področjih gledališke ustvarjalnosti – najuglednejša med njimi je Borštnikov prstan, nagrada za izjemen igralski opus.

Borštnikovo srečanje ni le festival, ampak prava gledališka poslastica.

Na festivalu se na 19. lokacijah predstavi vrhunec pretekle gledališke sezone. Gledalci lahko uživajo v raznolikih predstavah, od klasike do sodobnih interpretacij, od drame do komedije. To je enkratna priložnost, da vidite najboljše igralce in režiserje na delu ter odkrijete nove gledališke svetove.

Poleg tekmovalnega programa festival ponuja še veliko drugih dogodkov. Gledalci se lahko udeležijo pogovorov z ustvarjalci, delavnic, predavanj in drugih dogodkov, ki jim omogočajo, da se še poglobijo v svet gledališča.

Borštnikovo srečanje je enkratna priložnost, da doživite čarobnost gledališča v vsej njegovi raznolikosti. To je praznik umetnosti, praznik ustvarjalnosti in praznik slovenskega jezika.

"Spremljevalni program sem oblikoval z mislijo na reprezentativnost in estetsko dovršenost uprizoritev, razvoj novih avtorskih estetik, pa tudi povezanost in celovitost slovenskega gledališkega prostora."

Aleš Novak, umetniški direktor Festivala Borštnikovo srečanje

Z vlakom na 59. festival Borštnikovo srečanje

Slovenske železnice v času Festivala Borštnikovo srečanje dodale dodale nočni vlak iz Maribora proti Ljubljani. Zapeljite se v Maribor in nazaj trajnostno, z vlakom.

Več informacij o voznih redih najdete tukaj.

Vabljeni na praznik umetnosti!

Smo TOP 3 destinacija v Evropi!