Prijava na novice
Sledite nam:

Teden restavracij v Mariboru

Od 11. do 20. oktobra 2024 vas vabimo, da se nam pridružite na najbolj okusnem tednu v letu!

Teden restavracij predstavlja vrhunsko slovensko kulinariko po prijazni ceni

V desetih dneh kulinarične eksplozije lahko ljubitelji dobre hrane po vsej Sloveniji uživajo v vrhunskih jedeh, pripravljenih s strastjo in izvirnostjo. Ta pobuda je edinstvena priložnost, da okusite najboljše, kar slovenska kulinarika ponuja – po enotni ceni.

Sodelujoče restavracije v Mariboru in okolici, ki vam bodo postregle z nepozabnimi okusi, so Restavracija Mak, Rožmarin, Restavracija Sedem, Fudo in Restavracija Leonardo.

To je čas, ko kuharji pokažejo svojo kreativnost, gostje pa svojo radovednost in veselje do raziskovanja novih kulinaričnih doživetij.

Obiščite Maribor in se prepustite okusom, ki jih ponujajo naši najboljši chefi – priložnost, ki je ne smete zamuditi!

Edinstveni meniji za Teden restavracij v Mariboru

Restavracija Mak

Tinder & Grindr

  • Pozdrav iz kuhinje
  • Buča & bučno olje (pujs)
  • Paradižnik & ajvar (trilja)
  • Brezlaktozno mleko & krompir (teletina)
  • Odzdrav iz kuhinje (breskev)

Rožmarin

  • Pozdrav iz kuhinje: »Janko in Metka«
  • Pate in tatar piranskega brancina in gomoljne zelene, orehov hrustek, jus kokosa in stebelne zelene, kompresirana bučka
  • Jurčkova kremna juha, raviol polnjen z jurčki in rikoto, lešnikovo rjavo maslo
  • Teres major steak, omaka z madeiro, tartufi in infuzirano kavo, ožgana mlada koruza, krema pastinaka, repa ali
  • File hame, kremna omaka z ginom, bučkina zloženka, konfitirane lisičke s timijanom

Restavracija Sedem

Jesen 2024

  • Pozdrav iz kuhinje
  • Carpaccio pečene marinirane buče, začimba 5 spices, med, kimči, lešniki
  • Bistra čebulna juha, janež, fermentirani česen, sir Jamar
  • Flank steak, pastinak, hruška

Jesen 2024 brez mesa

  • Pozdrav iz kuhinje
  • Carpaccio pečene marinirane buče, začimba 5 spices, med, kimči, lešnik
  • Bistra čebulna juha, janež, fermentirani česen, sir Jamar
  • File postrvi, topinambur, beurre blanc, kapucinka

Fudo

Mesni meni

  • Pozdrav iz kuhinje
  • Mariniran roastbeef, gomolj zelene, sipino črnilo, granny smith jabolko
  • Tom Yum juha
  • Short ribs (goveja kratka rebra), krompir, wasabi, kimchi

Ribji meni

  • Pozdrav iz kuhinje
  • Dimljen gomolj zelene. postrv, granny smith jabolko
  • Tom Yum juha
  • Polenovka, sipino črnilo, kapucinka, kokos

Restavracija Leonardo

Mesni meni

  • Pozdrav iz kuhinje: kakavova bageta s pomarančnim maslom
  • Juha muškatne buče s hrustljavim raviolom
  • Pujskov file z mavrahi, krompir pommes duchesse, glazirano korenje, slanina
  • Bučni mousse, sladoled kisle smetane, gel jurke, slana karamela

Ribji meni

  • Pozdrav iz kuhinje: kakavova bageta s pomarančnim maslom
  • Juha muškatne buče s hrustljavim raviolom
  • Brancinov zvitek, seno gomolja zelene, limetina krema, krompir pommes duchesse
  • Bučni mousse, sladoled kisle smetane, gel jurke, slana karamela