Bike Park Pohorje Maribor - World Cup Line

Bike Park Pohorje Maribor - World Cup Line

V osrčju narave Pohorja je urejen Bike park Pohorje Maribor z več različnimi progami. Od leta 1999 velja ena od prog (World Cup) za legendarno progo svetovnega prvenstva v spustu z gorskimi kolesi.

Bike park Pohorje Maribor so ustvarili gorski kolesarji za gorske kolesarje – le 60 km od Gradca, 250 km od Dunaja in 350 km od Budimpešte nudi svojim obiskovalcem veliko več kot zgolj adrenalinska doživetja.

Spustite se skoraj direktno v središče Maribora! Na voljo so proge za začetnike in družine, napredne in izkušene gorske kolesarje, pa tudi za profesionalce.

Črna -WORLD CUP LINE

  • Dolžina: 2,2 km
  • Višinska razlika: 465 m

Proga svetovnega pokala v spustu je tista, ki je Maribor postavila na svetovni zemljevid gorskega kolesarstva. Ikonična črna proga, s hitrimi in s koreninami prepletenimi sekcijami, znamenitim skalnatim Rocks and Roll-om ter dih jemajočimi skoki, vas zagotovo ne bo pustila ravnodušne.

Trenutno je World Cup urejen v skrajšani obliki in meri v dolžino 2.2 km in omogoča 465 vm spusta. Posodablja se celotna začetna sekcija te slovite proge. Namesto pri Koči Luka, se World Cup prehodno začne pri vstopu v drugi gozd. Do slednjega vas vodi Flow Line z jasnimi označbami vse od zgornje postaje Pohorske vzpenjače.

Proga World Cup je primerna za izkušene kolesarje. Namesto po enduro kolesu, boste za prave užitke raje posegli po kolesu za spust z nekaj več blaženja.

Ob koncu so tudi največje legende gorskega kolesarstva lovile dih, zato vas naj to ne preseneti. Nedvomno pa vas bo krasil tudi izjemen nasmešek.

Ostalo

Smo TOP 3 destinacija v Evropi!