Vino Jamnik

Vino Jamnik

Pester nabor vrhunskih belih vin.

Sledimo znanju prednikov

Sredi razgibanih Slovenskih Goric, kjer pogled zaide v sosednjo Avstrijo, se nahaja naša družinska kmetija na kateri pridelujemo pester nabor štajerskih belih vin. Pri nas sledimo znanju prednikov. Naši vinogradi ležijo na pobočjih, kjer klima varuje in z razmerjem toplega in hladnega zraka sooblikuje bogato aromo vina. Z odgovornim delom v vinogradu poskrbimo, da trta ni preobremenjena in dovolimo pridelku, da dozori do svoje naravne polnosti.  Spoštovanje tradicije prednikov in narave, se nadaljuje tudi v kleti. S fizikalnimi postopki poskrbimo, da je vino brez dodatkov. Tako ohranimo bogato aromo ter svež in poln okus.

Čez celo leto ponujamo različna odprta in stekleničena vina vse od suhih do sladkih vin. .V poletnih mesecih pa ponujamo tudi breskve. Naša kmetija zajema 7 hektarjev vinograda in slab hektar breskev. 

Na naši kmetiji ponujamo sauvignon ( suho), rose (suho), renski rizling (polsuho), svečinčan (polsuho), kerner ( polsladko), rumeni muškat (polsladko), traminec (izbor-sladko), traminec (jagodni izbor-sladko), ledeno vino-chardonnay (sladko). Najbolj smo ponosni na Ledeno vino iz leta 2008 ter na Rose, ki je bil izbran med 5 najboljših Rose vin po izboru sommelierjev.

Vinska klet Jamnik je nagrajena v kategoriji HIŠA VINA pod kolektivno blagovno znamko Naše najboljše.

 

Delovni čas

  • Po dogovoru smo odprti skozi celo leto, je pa zaželjen predhodni klic.
Smo TOP 3 destinacija v Evropi!