Mariborske zgodbe: Triatlon

Mariborske zgodbe: Triatlon

Maribor - mesto športa.

Znano je, da je Maribor športno mesto, in na športnem področju znamo biti Mariborčani tudi jako inovativni, saj za nas šport ni zgolj status quo, ampak si včasih kakšno športno panogo celo izmislimo.

Ena takih je znameniti triatlon, ki ga bomo tukaj politično korektno imenovali »mariborski«, čeprav ga večina izmed nas pozna pod drugim imenom. In za kaj sploh gre? Štart triatlona je običajno na levem bregu Drave, ob Studenški brvi. Od tam se triatlonec peš odpravi po obrežju, mimo Koblarjevega zaliva, do Mariborskega otoka. Izvirna različica »mariborskega« triatlona je vsebovala – da bi se izognili plačilu vstopnine - tudi plavanje na otok, a je ta zadeva sila nevarna in junakov plavalcev ni bilo kaj dosti.

Če se triatlonec vendarle odloči za tradicionalno različico, lahko triatlon opravi tudi na desnem bregu reke Drave.

Naj bo tradicionalna ali modernejša različica triatlona, ko triatlonec prispe na otok, se tam sprehodi do bazenov in se malo razplava, nato pa ga pot vodi do parkiranih koles obiskovalcev kopališča. Izbere si svoji postavi in okusu primerno kolo – nezaklenjeno ali zaklenjeno s ceneno ključavnico – in se čez most odpelje proti domu.

Smo TOP 3 destinacija v Evropi!