Sporočilo za javnost: Silvestrovanje v Mariboru 2018

Datum: 27. 12. 2018
Lokacija: Trg Leona Štuklja

Osrednje silvestrovanje na Trgu Leona Štuklja, 31. december 2018, 22.00 – 3.00

(Maribor, 27. december 2018) V Mariboru se na najdaljšo noč v letu obetajo številne zabave, največje silvestrovanje pa bo tudi letos na Trgu Leona Štuklja, kjer bosta zbrano množico zabavala Nuša Derenda in skupina Pop Design.

Največje javno silvestrovanje v Mariboru, z najdaljšo tradicijo v Sloveniji, bo na Trgu Leona Štuklja, kjer organizatorji tudi letos pričakujejo več tisoč obiskovalcev. Za odlično zabavo bo od 22.00 dalje poskrbela Nuša Derenda, po polnoči in novoletnem voščilu mariborskega župana Saše Arsenoviča, pa bo na odru skupina Pop Design. Zabava na Trgu Leona Štuklja se bo nadaljevala tudi 1. januarja 2019, ob 20.00, z novoletnim koncertom skupine Victory. Silvestrovanje na prostem pripravljajo tudi na Grajskem trgu, kjer bo s stojnic dišalo po sladkih dobrotah in kuhanem vinu, za energično glasbeno in plesno spremljavo bo poskrbel DJ.

Ljubitelji kulture bodo lahko zadnji večer v letu preživeli v SNG Maribor, kjer bodo letos na sporedu predstave Nabucco, Od blizu in Tango.

Raznoliko dogajanje se obeta še v številnih lokalih in restavracijah v središču mesta, skok v leto 2019 pa lahko doživite tudi na Mariborskem Pohorju, krožno kabinska žičnica bo na vrh in v dolino vozila tudi v nočnem času. Posebno elektronsko doživetje obljubljajo organizatorji Festivala alternativne kulture FAK, ki zaključek pripravljajo v Kinu Udarnik. V novo leto bo letos možno vstopiti tudi na drsalkah. Na mestnem drsališču na Trgu Generala Maistra bo, ob glasbeni spremljavi, drsanje trajalo do 2. ure zjutraj.

Smo TOP 3 destinacija v Evropi!