Fontana vin

Fontana vin

Delovni čas

  • pon.-čet.: 16.00-20.00, pet.: 16.00-21.00, sob.: 11.00-21.00, ned.: 11.00-20.00
Na Posestvu Sončni raj, obiskovalce Mariborske vinske ceste pozdravlja prva Fontana vin v Mariboru. Fontana vin ponuja 8 vzorcev vin lokalnih vinarjev in dva brezalkoholna domača napitka. Ob obisku lahko uživate na sončni terasi in ob odličnem vinu preizkusite mesne izdelke Mesarije Kodila.

Na obrobju mesta Maribor, kjer se morda za trenutek zazdi, da se čas vsaj nekoliko ustavi, namreč kmetje že desetletja vzgajajo vinsko trto. Griči, doline, ter potoki definirajo majhno vas Vodole, kjer lahko na vsakem koraku začutimo naravo, pristnost, ter domačnost. Tukaj kmetje s svojim občutkom za prostor in okolje neprestano iščejo stičišča med sodobnim vinogradništvom in naravo, ki jo vsak dan bolj potrebujemo za naše preživetje. Na težki prsti sestavljajo simbiozo vinogradov, žitnih polj, cvetočih travnikov in nasadov zelišč. Le v takšnem sožitju rastlin in živali se lahko pokaže slovensko podeželje v najlepši luči.

Specifični rastni pogoji, klima in pridnost ljudi dajejo iz teh štajerskih goric izjemna vina, s katerimi želijo navdušiti ljubitelje žlahtne kapljice. Z izjemnim občutkom za prostor in v stiku z naravo smo v pokrajino umestili edinstven objekt, povezan s tradicionalnimi vzorci, na katerem vam želimo predstaviti in v pokušino ponuditi vina lokalnih vinarjev.

Fontana vin Vodole je stičišče informacij, ter unikaten prostor na katerem lahko poskusite osem različnih vrst vin (šest belih in dve rdeči), poskrbeli pa smo tudi za degustacijo dveh brezalkoholnih zeliščnih sirupov domače ekološke pridelave. Ob odličnem vinu ponujamo tudi mesne izdelke mesarije Kodila. Med griči vinogradov s pogledom na čebelnjak, ter park avtohtonih medonosnih rastlin se lahko brezskrbno prepustite razvajanju vseh vaših čutov.

S posebnim čipiranim kozarcem se lahko sprehodite med sodi lokalnih vinogradnikov in izberete svojo kombinacijo vin.

Na Fontani vin svoje vino točijo: Turistična kmetija Protner, Turistična kmetija Emil, Turistična kmetija Bračko Rebernik, Vina Joannes, Ekološka kmetija Valentan, Vino Gala – Vinogradništvo Mlaker, Vinarstvo in vinotoč Mak ter Vina Vehovar.