Kulturno doživetje Poišči me

Kulturno doživetje Poišči me

Prijateljski ali družinski team building po Mariboru. Odpravite se na doživetje Poišči me in zberi vse! v Mariborske muzeje, galerijo, arhiv in knjižnico. Vstopite in odkrijte najzanimivejše predmete iz zbirk. Vam uspe najti vseh 8 predmetov na 8 lokacijah v središču mesta in zbrati 8 mariborskih muzejskih razglednic?

Muzejski predmet: »Poišči me v…«

Vseh osem izbranih muzejskih predmetov, ki jih iščete, je upodobljenih na razglednicah. Po poti od muzeja do muzeja lahko zbirate nostalgične kartice eno za drugo. Če vam katerega od prostorov ne uspe obiskati, lahko manjkajoče razglednice ali komplet poiščete tudi v Turističnem informacijskem centru Maribor.

Poišči me in zberi vse!

  • Sem Asketinja, mojstrovina iz lesa kiparja Milana Vojska. Poišči me v Umetnostni galeriji Maribor, kjer si lahko ogledaš zbirko več kot 7000 umetniških del slovenskih avtorjev od konca 19. stoletja do danes.
  • Sem Posvetilna listina za viceadmirala Tegetthoffa, poveljnika avstro-ogrske mornarice in enega najboljših admiralov 19. stoletja, ki se je rodil v Mariboru. Poišči me v Pokrajinskem arhivu Maribor, kjer lahko odkriješ arhivske predmete in zapise, ki so krojili zgodovino Maribora in Slovenije.
  • Sem pokal iz stekla, pihanega v reliefni kalup. Nosim podobo nadvojvode Janeza iz rodbine Habsburško – Lotarinških. Poišči me v Muzeju najstarejše trte na svetu in spoznaj več kot 450 let staro trto modro kavčino in njene skrbnike.
  • Sem bronasta fibula. Z mano so si ženske od 10. do 8. stoletja pr. n. št. spenjale oblačila. Sem zelo okrašena, kar pomeni, da je moja lastnica prihajala iz družine z visokim družbenim statusom. Poišči me v Pokrajinskem muzeju Maribor.
  • Sem Pirat. Bojeviti, bradati morski ropar. Kljub bogastvu in vsem zakladom, ki sem jih izropal, hrepenim po nečem, česar ne morem imeti. Poišči me v Lutkovnem muzeju Maribor.
  • Sem beležka Ludvika Blaua, enega najbolj pomembnih članov predvojne lendavske judovske skupnosti. Hranim njegove spomine iz obdobja druge svetovne vojne. Poišči me v Sinagogi Maribor.
  • Sem embalaža za terpentinovo milo iz kultne tovarne Zlatorog. Zlatorog je bilo v času moje izdelave eno najstarejših in najuspešnejših industrijskih podjetij v Sloveniji. Poišči me v Muzeju narodne osvoboditve Maribor in spoznaj zgodovino Maribora v 20. in 21. stoletju.
  • In vino veritas! Sem mariborska razglednica z vinskim motivom iz leta 1911. Poišči me v Univerzitetni knjižnici Maribor. Namig: Nahajam se na enoti za domoznanstvo in posebne zbirke UKM, 1. nadstropje.

"Poišči me" in doživi kulturo v Mariboru!

Objave vašega obiska in odkritja muzejskih predmetov lahko na družbenih omrežjih označite s ključnikoma #visitmaribor in #ifeelsLOVEnia.

Smo TOP 3 destinacija v Evropi!