Bike Park Pohorje Maribor - Red Line

Bike Park Pohorje Maribor - Red Line

V osrčju narave Pohorja je urejen Bike park Pohorje Maribor z več različnimi progami. Od leta 1999 velja ena od prog (World Cup) za legendarno progo svetovnega prvenstva v spustu z gorskimi kolesi.

Bike park Pohorje Maribor so ustvarili gorski kolesarji za gorske kolesarje – le 60 km od Gradca, 250 km od Dunaja in 350 km od Budimpešte nudi svojim obiskovalcem veliko več kot zgolj adrenalinska doživetja.

Spustite se skoraj direktno v središče Maribora! Na voljo so proge za začetnike in družine, napredne in izkušene gorske kolesarje, pa tudi za profesionalce.

Rdeča -RED LINE

  • Dolžina: 2,9 km
  • Višinska razlika: 510 m

Red Line je rdeča proga, z začetkom pri zgornji postaji Pohorske vzpenjače. V dolžino meri približno 2.9 kilometrov, z razburljivim spustom po več kot 510 vm pa vodi kolesarje nekaj metrov nižje od vmesne postaje Pohorske vzpenjače. Tam se pridruži progi Flow Line, ki kolesarje popelje v dolino.

Red Line je zasnovan za kolesarje, ki obožujejo visoke bande in skoke. Večina skokov je narejenih tako, da omogočajo postopno napredovanje in stopnjevanje samozavesti. Dvojni skoki, dropi in ostali zahtevni elementi so označeni z jasnimi znaki.

Ta proga je zelo tekoča in obljublja veliko zabave kolesarjem, ki že imajo nekaj kilometrov v sedlu. Omogoča odlično stopnjevanje osnovnega znanje gorskega kolesarjenja v Bike Parku Pohorje Maribor.

Ostalo

Smo TOP 3 destinacija v Evropi!